Latvijas Virslīgas 25. kārtas noslēdzošajā spēlē par pārsteigumu parūpējās “Metta/LU” futbolisti, kuriem izdevās viesos izcīnīt trīs punktus pret “Liepāju/Mogo” – 1:0. Vienīgos vārtus 87. minūtē guva Rendijs Šibass.

Spēles otrajā puslaikā bumbu daudz vairāk kontrolēja laukuma saimnieki, tomēr teritoriālais pārsvars nepalīdzēja izveidot bīstamus momentus pie Dāvja Oša sargātajiem vārtiem – “Metta/LU” aizsardzībā darbojās disciplinēti un pašaizliedzīgi. Turklāt studentiem izdevās vairāki strauji pretuzbrukumi, un 87. minūtē viņiem izdevās skaista saspēle.

Rendijs Šibass laukumā devās 74. minūtē, bet 13 minūtes vēlāk viņš iesita uzvaras vārtus. Tika izspēlēta lieliska kombinācija pie mājinieku soda laukuma, un bumba nonāca līdz Šibasam, kurš varēja izbaudīt nelielu brīvību un vienā pieskārienā ar kreiso kāju bumbu raidīja tālajā apakšējā stūrī, panākdams 1:0. Šibasam tie bija otrie vārti sezonā.

Cīņas turpinājumā liepājniekiem neizdevās izglābties, tādējādi “Metta/LU” izcīnīja ceturto uzvaru sezonā. Turklāt divas no tām izcīnītas tieši pret “Liepāju/Mogo”. Interesanti, ka abas komandas uzvarējušas abos izbraukuma mačos – liepājnieki 23. aprīlī ar 3:0 un 16. jūnijā ar 2:0, bet “Metta/LU” 18. augustā ar 1:0 un šovakar ar 1:0.

Liepāja/Mogo – Metta/LU 0:1 (0:0)

Vārti: Šibass 87′
Brīdinājumi: Keitā, Karlsons – Fazili
Liepāja/Mogo: Beglarjans, Hmizs, Jurkovskis, Strumija, Punculs (Ķigurs 46′), Kamešs, Kozlovs, Apiņš (Karlsons 54′), Negro, Tobers, Keitā
Metta/LU: Ošs, Ivanovs (Šibass 74′), Džamalutdinovs, Fjodorovs (Strods 90’+3), Liepa, Abass, Ozoliņš (Fazili 56′), Seriba, Uldriķis, Kovaļonoks, Ševeļovs
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis