Pateicoties Tosina Aijeguna kārtējiem vārtiem, “Ventspils” svētdien izbraukumā uzvarēja “SynotTip” futbola Virslīgas Kurzemes derbijā, ar 1:0 (1:0) pārspējot “Liepāja”/”Mogo” vienību, kaut pēdējo pusstundu darbojās mazākumā.

Laukums bija ļoti mitrs un tas spēles sākumā abām komandām apgrūtināja darbību. Pirmais bīstamais moments tika izveidots 22. minūtē, kad pēc Ritvara Rugina centrējuma bīstami ar galvu sita Tosins Ajeguns, kura raidījumu gan apturēja Arsens Beglarjans. Jau īsu brīdi vēlāk Verneram Apiņam bija ļoti draudīga iespēja liepājnieku izpildījumā, turklāt pēc tam sekojošajā uzbrukumā viesu vārtus glāba stabs pēc tā paša Apiņa sitiena.

Puslaika vidusdaļā abas komandas veidoja momentus un 32. minūtē arī viesi atklāja rezultātu – liepājnieku vārtsargs Beglarjans kļūdījās izgājienā pretinieku ātrajā uzbrukumā, Tosins saņēma bumbu jau tukšu vārtu priekšā un nekļūdījās.

Visi turpmākie “Liepāja”/”Mogo” uzbrukumi bija neveiksmīgi. Spēles 57. minūtē viesi palika mazākumā, kad otro brīdinājumu, apturot bīstamu uzbrukumu, nopelnīja Abdulgafars Mamā. Atlikušo pusstundu gandrīz tikai uzbruka Liepājas komanda, tomēr “Ventspils” komanda nospēlēja droši un noturēja uzvaru. Līdz ar to šosezon liepājnieki tā arī nespēja uzvarēt “Ventspils” futbolistus.

Tagad čempionātā sācies pārtraukums, kas saistīts ar izlašu spēlēm, bet oktobra otrajā pusē gaidāmi divi ļoti svarīgi mači starp šī brīža abām galvenajām favorītēm uz čempionu titulu. Vispirms 24. oktobrī “Ventspils” un “Riga” spēkosies Latvijas kausa finālspēlē, bet 28. oktobrī tās “Skonto” stadionā spēkosies Virslīgas mačā.

Liepāja/Mogo – Ventspils 0:1 (0:1)
Vārti: Ajeguns 33′
Brīdinājumi: Torress, Jurkovskis, Hmizs, Negro – Vomē, Žuļevs, Mamā
Noraidījums: Mamā
Liepāja/Mogo: Beglarjans, Apiņš, Negro, Gejs (Karlsons 66′), Jurkovskis, Torress, Stumrija, Tobers, Punculs (Ķigurs 57′), Keita, Hmizs (Kozlovs 81′)
Ventspils: Meļņičenko, Alfa, Tīdenbergs, Mordatenko, Mendešs (Batista 46′), Rugins (Tālbergs 85′), Mamā, Žuļevs, Jagodinskis, Vomē (Fiļimonovs 60′), Ajeguns.
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis