Svētdien, 7.oktobrī 17:00, stadionā “Daugava” FK Liepāja/Mogo aizvadīs kārtējo SynotTip futbola virslīgas spēli, kad savu skatītāju priekšā uzņems FK Ventspils.

FK Liepāja/Mogo šī sezona ir izvērtusies diezgan raiba. Pēc sekmīga sezonas sākuma, turpinājums nebija tik spīdošs, pēc kā arī šķīrās liepājnieku un Gruzijas speciālista Tamaza Pertija ceļi. Turpinājumā komandu vadīja Mareks Zuntners, līdz brīdim, kad sākas lielā epopeja ar Argentīnas trenera licencēm. Viss beidzās ar to, ka īsti nemaz nespēja liepājnieki pieteikt jauno treneri un tā vietā stājās Gordons Jangs, kurš komandu pārņēma brīdī, kad bija zaudētas vairākas spēles, trekns punkts bija zaudējums FK METTA/LU savu skatītāju priekšā. Kad jau FK Liepāja/Mogo tika norakstīta cīņā par labāko trijnieku, liepājnieki sākuši rādīt sniegumu kuru no viņiem gaidīja ne tikai kluba vadība, bet arī līdzjutēji. Šobrīd liepājnieki ir atgriezušies reāli cīņā par medaļām. Divas uzvaras pār RFS, neizšķirts pret Riga FC. Pēdējās 5 spēlēs liepājnieki izcīnījuši 3 uzvaras un divas reizes spēlējuši neizšķirti, kā arī ja visu sezonu lielākās problēmas bija tieši aizsardzībā, tad šobrīd pēdējās 4 spēlēs FK Liepāja/Mogo nav zaudējuši vārtus.

Liepājniekiem FK Ventspils vienmēr ir bijis neērts pretinieks, pēdējo reizi Latvijas čempionātā FK Liepāja/Mogo pārspēja FK Ventspils vairāk kā gadu atpakaļ, kad ar 1:0 pārspēja ventspilniekus savu skatītāju priekšā. Šobrīd šī spēle abām komandām ir vairāk kā svarīga, uzvaras gadījumā FK Liepāja/Mogo pietuvotos gan FK Ventspils gan RFS, bet zaudējums atmestu liepājniekus atpakaļ no labāko trijnieka. Galvenā trenera Gordona Janga filozofija ir vienkārša, nezaudēt, bet vai tas izdosies pret FK Ventspils tas ir jautājums. Pēdējo reizi, kad ventspilnieki viesojas Liepājā, kārtīgu pērienu 1:4 saņēma FK Liepāja/Mogo. No tā brīža abu komandu rindās daudz kas ir mainījies, kā tas viss izskatīsies laukumā to jau redzēsim drīz.

FK Ventspils šijā sezonā ir kardināli mainījušies, ne tikai komandas sastāvs, bet arī visa komandas vadība mainījās, ieskaitot arī treneri. Ventspilnieki rāda labu sniegumu, bez lieliem kritumiem, lēnām mērķtiecīgi dodoties uz priekšu, šobrīd ne tikai cīnoties par virslīgas augstākajām vietām, bet arī Latvijas Kausa fināls viņus sagaida, kur būs jācīnās ar Riga FC. Ļoti lielu lomu komandā diktē leģionāri, kuri viņiem ir daudz, kas ļauj trenerim katrā spēlē mainīt sastāvu. Uzbrukumā līderis pēc Akinjemi aiziešanas ir Tosin Aiyegun, Nigērijas leģionārs guvis 10 vārtus un ir ventspilnieku līderis. Protams, neatsverama loma ir vietējiem spēlētājiem, kā Bulvītim, Jagodinskim, Ruginam.

Spēles cena ir ļoti augsta, pat neizšķirta gadījumā ne viena no komandām nevar būt apmierināta, bet zaudējums kā vienai tā otrai komandai var pabojāt visus plānus uz sezonas izskaņu.

Tiekamies stadionā! Kurzemes derbijā!

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis