Šodien, SynotTip futbola virslīgas pārceltajā spēlē FK Liepāja/Mogo viesos tikās Riga FC.

Liepājniekiem šobrīd skatoties turnīra tabulā neiet tik spoži cik vēlētos, pēdējās 3 spēlēs izcīnīta viena uzvara pār FK Jelgava, bet piedzīvoti zaudējumi 0:1 pret FK Ventspils un ar tādu pašu rezultātu zaudējums arī pret pastarīti FK METTA/LU. Šodienas spēles vērtība bija ļoti augsta, uzvaras gadījumā liepājnieki atgrieztos cīņā par čempionu titulu, bet zaudējums iedragātu šīs izredzes.

FK Liepāja/Mogo gatavojoties šīs dienas spēlei, sastāvā lielas izmaiņas neveica, vienīgi nevarēja palīdzēt Hmizs dēļ dzeltenām kartiņām, kā arī Ēriks Punculs un traumas dēļ Jānis Ikaunieks. Kā atzina pirms spēles pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Karlsons : “tad nekādas problēmas, vai nesaskaņas komandas iekšienē nav, visi gatavojamies gaidāmajai spēlei, apzināmies, ka šobrīd tabulā esam 5.vietā un situācija nav no tām patīkamākajām, bet visu varam mainīt un darīsim visu, lai to izdarītu.”

Liepājnieki spēli iesāka nedaudz aktīvāk, bet pēc spiediena uz pretinieku vārtiem, spēles ritms nedaudz mainījās, ko izmantoja Riga FC, kas sāka bīstami apdraudēt FK Liepāja/Mogo vārtus. Pēc neilga laika Riga FC ofensīva nesa augļus, kad soda laukumā ielauzās Gabovs, piespēlēja Rakelam, kurš nekļūdīgi bumbu raidīja vārtos 1:0 pēc spēlētām 17 minūtēm. Tas rīdziniekiem ļāva spēlēt atraisītāk un vairāk kontrolēt bumbu. 1.puslaika izskaņā FK Liepāja/Mogo vairākkārtīgi apdraudēja pretinieku vārtus, bet līdz kārtīgam sitienam vienmēr mazliet pietrūka.

2.puslaiku FK Liepāja/Mogo uzsāka apņēmīgi, uzbrūkot gan pa flangiem, gan caur laukuma vidusdaļu, bet Riga FC ļoti labi spēja aizsargāties un turpināja ceļu pretī kārtējai uzvarai. Liepājnieki 2.puslaikā vidusdaļā laukuma laida pieredzējušo Kristapu Grebi, kas varētu pastiprināt uzbrukumu tieši pretinieku soda laukumā, gaisa divcīņās, bet Riga FC spēja nosargāt minimālu pārsvaru un svinēja uzvaru 0:1.

Pēc šīs spēles liepājnieki saglabā 5.vietu turnīra tabulā, bet tur pat atrodas Jūrmalas Spartaks ar kuriem spēle jau sestdien, bet Riga FC ar šo uzvaru ir panākuši līdervienību RFS iekrājot 43 punktus.

Šis zaudējums FK Liepāja/Mogo izredzes aizķerties cīņā par čempionu titulu iedragāja, bet noteikti, ka neizdzēsa, komandas gars ir kaujiniecisks un spēlētāji katrā spēlē dodas laukumā, lai cīnītos par 3 punktiem, atdodod visus savus spēkus, tā pēc spēles komentēja galvenā trenera vietas izpildītājs Mareks Zuntners.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis