Otrdien, SynotTip futbola virslīgā FK Liepāja/Mogo aizvadīs izbraukuma spēli pret Riga FC.

Iepriekšējā kārtā liepājnieki sīvā cīņā izcīnīja svarīgus  3 punktus pret FK Jelgava, pēc šīs uzvaras FK Liepāja/Mogo turpina sekot labāko četriniekam, lai censtos vēl ieķerties medaļnieku vidū.

FK Liepāja/Mogo pēdējās spēlēs nerāda to sniegumu kuru no viņiem gaida, zaudējums Latvijas Kausa 1/4 finālā pret FK Ventspili, tad sekoja zaudējums tiem pašiem ventspilniekiem virslīgā, bet punktu pielika fiasko savu skatītāju priekšā pret FS METTA/LU 0:1. Pēc šīs spēles FK Liepāja/Mogo sevi nostādīja pozīcijā, kad katra nākamā spēle ir izšķirošā. Šobrīd skatoties turnīra tabulā liepājniekiem vēl ir iespējas aizķerties cīņā par medaļām, kā arī pie labākās situācijas par čempionu titulu, bet tagad ne tikai ir jāuzvar pašiem, bet arī jācer uz pretinieku neveiksmēm. Liels zaudējums FK Liepāja/Mogo sastāvā ir Jāņa Ikaunieka trauma, kurā viņš iedzīvojās spēlē pret FK Jelgava, komandas kapteinim sezona ir beigusies un priekšā gaidāms diezgan ilgs atlabšanas posms. Tā pat dzelteno kartīšu dēļ nevarēs palīdzēt Dmitrijs Hmizs, bet Ēriks Punculs nedrīkst spēlēt pret Riga FC, jo tāda ir vienošanās.

Liepājniekiem punkti ir ļoti vajadzīgi un katrā spēlē jācīnās par uzvaru, savādāk sapnis par čempionu titulu var tik izsapņots ļoti drīz.

Riga FC ja sezonu iesāka nedaudz neveikli un vienu brīdi pat atradās tabulas lejas galā, tad šobrīd tempu komanda ir uzņēmusi fenomenālu. 11 uzvaras pēc kārtas, 9 sausās uzvaras pēc kārtas, noteikti spēcīgākā komanda virslīgā uz doto brīdi. Izcīnījuši uzvaras pret visiem tuvākajiem sekotājiem, kā arī pieveikuši līdervienību RFS. Riga FC mērķis ir viens – izcīnīt čempionu titulu, pagaidām viss iet pēc plāna, bet vai spēs šādu tempu noturēt līdz sezonas beigām. Šobrīd tuvojas izšķirošās cīņas virslīgā un tagad tikai parādīsies, kura komanda ir gatava un kurai komandai ir līderi, kas spēj vest aiz sevis visu vienību pretī uzvarai.

 

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis