“SynotTip” Virslīgas turnīrā sezonas pirmo uzvaru izcīnīja pārspēļu pozīcijā esošā “Metta/LU”, kuras vārtsargs Dāvis Ošs ar fenomenālu sniegumu ļāva savai komandai izcīnīt minimālu uzvaru izbraukumā ar 1:0 pār “Liepāju/Mogo”.

Liepājnieku galvenā trenera vietas izpildītājs šajā mačā bija Mareks Zuntners, jo argentīnietim Dario Aurelio vēl aizvien nav nokārtota vajadzīgā atļauja trenera darba veikšanai Virsligas čempionātā.

Kā jau to varēja gaidīt, mača ievadā vairāk bumbu kontrolēja un bīstamus uzbrukumus veidoja “Liepājas/Mogo” futbolisti. Pirmā labā vārtu gūšanas iespēja bija Elhadži Gejam, kura sitiens tika atvairīts. Pirmo desmit minūšu laikā turpinājās mājinieku spiediens, bet rezultāts netika atklāts un nedaudz savu bumbas kontroli izdevās palielināt studentiem. Cīņas 15. minūtē Vladislavs Fjodorovs veica labu centrējumu uz pretinieku vārtu tālo stabu, kur bumba tika adresēta Kirilam Ševeļovam. Taču “Metta/LU” kapteinis ar galvu īsti nespēja trāpīt pa bumbu, izniekojot ļoti labu izdevību atklāt spēles rezultātu.

Pirmā puslaika otrajā pusē jau aktīvāk ar bumbu rīkojās “Metta/LU” futbolisti, liekot mājinieku līdzjutējiem uztraukties par savu vārtu drošību. Cīņas 40. minūtē vārtu guvums nobrieda un tas bija par labu viesu komandai, kad “Metta/LU” sastāvu nesen papildinājušais libērietis Vandeivs Harmonds guva savus pirmos vārtus Virslīgas čempionātā. Tādējādi “Metta/LU” izvirzījās vadībā ar rezultātu 1:0. Pirms došanās lielajā pārtraukumā “Liepāja/Mogo” nespēja izlīdzināt spēles rezultātu, tādējādi atpūtā ejot ar minimālu deficītu.

Lai pastiprinātu komandas uzbrukumu, otrā puslaika sākumā “Liepāja/Mogo” laukumā sūtīja savu otru labāko sezonas vārtu guvēju Ģirtu Karlsonu. Mača 51. minūtē laba soda sitiena izdevība pie paša soda laukuma bija liepājniekiem. Jāņa Ikaunieka izpildītais sitiens lidoja vārtos, tomēr Dāvim Ošam lielas problēmas to apturēt nebija. Vēlreiz Ikauniekam bija vārtu gūšanas iespēja pēc desmit minūtēm, kad liepājnieks apskrēja pretinieku aizsardzību, tomēr Ošs, izskrienot līdz savas aizsardzības zonas vidum, spēja bubu atsist. Ēriks Punculs ar sitienu no laukuma centra cerēja bumbu raidīt tukšos vārtos, bet Usmans Abass paspēja piesegt savu vārtsargu, apturot “Liepājas/Mogo” mēģinājumu izlīdzināt rezultātu. Vēlreiz briesmas pie viesu vārtiem nobrieda 66. minūtē, kad šķērītē pa bumbu netrāpīja Ikaunieks, bet Karlsona spēcīgo sitienu atvairīja lielisku spēli aizvadošais Ošs.

“Liepājas/Mogo” neveiksmes uzbrukumā turpinājās arī 15 minūtes pirms cīņas izskaņas. Pēc Toresa brīvsitiena no labās puses ar galvu sita Igors Kozlovs, kura mēģinājumu iekarot vārtus atvairīja Ošs. Atkārtots Deme Geja sitiens šķērītē trāpija pa vārtu konstrukciju, bet trešais liepājnieku sitiens vienā uzbrukumā lidoja pāri mērķim. Lai cik izmisīgi liepājnieki censtos, veiksme nebija mājinieku komandas sabiedrotā. Kozlovs no izdevīgas situācijas soda laukumā spēcīgi pārsita bumbu pāri vārtiem piecas minūtes līdz pamatlaika beigām. Pirms spēles izskaņas “Metta/LU” laukuma spēlētāji bieži lietoja laika vilcināšanas stratēģiju, vairākiem spēlētājiem prasot medicīnisko palīdzību. Kompensācijas laikā Aleksandra Golubeva pacietības mērs bija pilns un brīdinājumu saņēma viesu vārtsargs Ošs. Arī piecās kompensācijas laika minūtēs kurzemnieki nebija spējīgi atslēgt studentu vārtus, piedzīvojot zaudējumu ar 0:1.

Līdz ar to “Metta/LU” savā 18. sezonas Virslīgas spēlē izcīnīja pirmo uzvaru, kas īpaši svarīga bija lai palielinātu atrāvienu pār tuvākajiem sekotājiem valmieriešiem un nostiprinātos pārspēļu pozīcijā.

 

 

Liepāja/Mogo – Metta/LU 0:1 (0:1)
Vārti: Harmons 40′
Brīdinājumi: Tobers – Ivanovs, Ošs
Liepāja/Mogo: Belarjans, Keita, E.Gejs, Tobers, Jurkovskis, Bendžamins (Strumia 65′), Kozlovs, Ķigurs (Karlsons 46′), Ikaunieks, S.Gejs, Punculs (Toress 71′)
Metta/LU: Ošs, Abass, Ševeļovs, Gulbis, Seriba, Liepa, Emsis, Džamalutdinovs (Šibass 59′), Ivanovs, Fjodorovs (Ozoliņš 69′), Harmons (Strods 85′)
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

 

autors : sportacentrs.com

foto : Mārtiņš Sīlis