Sestdien, 18.augustā 20:00, stadionā “Daugava” SynotTip futbola virslīgas 18.kārtas ietvaros uzņemsim FK Metta/LU.

 

Liepājnieki iepriekšējā kārtā piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu Kurzemes derbijā, kad izbraukumā tikai spēles izskaņā ielaida vārtus pret FK Ventspils un bija jāsamierinās ar 0:1.

FK Liepāja/Mogo šobrīd ir pārmaiņu vidū, pēc spēles pret Valmieru Glass/ViA galvenā trenera amatu atstāja Tamazs Pertija, bet jaunais treneris no Argentīnas Dario Aurelio vēl nevar pilntiesīgi vadīt komandu dēļ, tā ka vēl visi dokumenti nav sakārtoti. Tādēļ šobrīd uz soliņa komandu vada Mareks Zuntners. Lai arī liepājniekiem šo sezonu nevarētu saukt par izdevušos, eirokausi jau beigušies, Latvijas Kausā izkrišana 1/4 finālā, nevar noliegt, ka cīņa par čempionu titulu vēl ir atklāta. Šobrīd katri 3 punkti ir ļoti svarīgi un katrā spēlē piedzīvotā neveiksme var ļoti smagi ietekmēt sezonas noslēgumu. Protams, liepājniekiem liels mīnuss ir Kameša diskvalifikācija, kas vēl ilgs 2 spēles. Šobrīd komandā ir vajadzīgs līderis, līderis gan ģērbtuvē, gan laukumā, pēdējās spēlēs piedzīvoti divi minimāli zaudējumi pret FK Ventspils, nedaudz ir iedragājuši komandas pārliecību. Viens no kandidātiem, kas var kļūt par komandas līderi ir Ikaunieks, bet vai viņš spēs uzņemties šo līdera lomas nastu? Tas jau būs redzams sestdien.

 

FK METTA/LU situācija ir līdzīga kā liepājniekiem, katrā spēlē 3 punkti ir zelta vērtībā, vienīgi situācija tabulā ir krasi atšķirīga, ja pretinieki cīnās par zelta medaļām, tad studenti cenšas noturēties virslīgā, lai nebūtu nākamgad jāsitas pa 1.līgu. Vēl aizvien FK METTA/LU nav izcīnījuši uzvaru, lai arī vairākas spēlēs ir bijuši tuvu tam, bet pagaidām no laukuma ar 3 punktiem kabātā nav nonākuši. Sezonai tuvojoties izskaņai FK METTA/LU varētu būt viena no tām komandām, kas var pamaisīt gaisu TOP komandām cīņā par čempionu titulu.

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis