Pirmdien, 6.augustā, 19:00, stadionā “Daugava”, FK Liepāja/Mogo uzņems FK Ventspils cīņā par Latvijas Kausa 1/2 finālu.

Kurzemes derbijs Latvijas Kausā jau ir palicis par tradīciju, kārtējo reizi šīs abas komandas tiekas cīņā par Latvijas Kausu.

Iepriekšējā sezonā liepājnieki skaistā finālā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnīja Latvijas Kausa trofeju, uzvarot 2:0 Riga FC. Atskatoties uz iepriekšējo Latvijas Kausu noteikti ir vērts pieminēt 1/4 fināla spēli Ventspilī, kad mazākumā tikai spēles pēdējā minūtē liepājnieki izrāva skaistu uzvaru pār FK Ventspils, kad precīzs bija Kristaps Grebis.

No tā brīža līdz šim ir daudz, kas mainījies, komandu sastāvi, komandu treneri, kā arī vietu sadalījums Latvijas čempionātā, kas ir kā mēraukla favorītu statusam. Pēdējā tikšanās reizē FK Liepāja/Mogo savu skatītāju priekšā piedzīvoja bezierunu zaudējumu FK Ventspils 1:4. Spēles sākumā ātri izvirzījās vadībā liepājnieki, bet turpinājumā dominēja viesi un sabēra 4 bumbas liepājnieku vārtos.

Latvijas Kauss ir interesants ar to, ka viena spēle izšķir visu, uzvaras gadījumā turpinās cīņa par kāroto trofeju, bet zaudējums dzēš jeb kādas iespējas pacīnīties par kausu, kā arī par pašu svarīgāko, iespēju spēlēt Eirokausos nākošā sezonā.

Šis varētu būt viens no interesantākajiem 1/4 fināla pāriem, kas ir pieejams, abas komandas spēlē uzbrukošu, skatāmu futbolu, ne reizi neliekot vilties skatītājiem. FK Ventspils galvenais spēks ir spēcīgi leģionāri, kā Tosins un Adeleke, kuri ir apveltīti ar lielu ātrumu, kas sagādā galvas sāpes jeb kuras komandas aizsardzībai. Balanss starp kvalitatīviem leģionāriem un labiem vietējiem spēlētājiem ir viens no trumpjiem FK Ventspils komandai.

FK Liepāja/Mogo izcīnot Latvijas Kausu nosprauda mērķi šijā sezonā aizstāvēt šo trofeju. Liepājniekiem sastāvs ir diezgan mainījies, prom ir devies iepriekšējās sezonas bombardieris Karašausks, bet pievienojušies tādi spēlētāji kā Kamešs un Punculs, kā arī starpsezonā Kozlovs un Jemeļins. Šobrīd FK Liepāja/Mogo aktīvi meklē jaunu treneri, jo pēc pēdējās virslīgas spēles ceļi šķīrās ar iepriekšējo speciālistu Tamazu Pertiju. Visticamāk, ka Latvijas Kausā komandu vēl vadīs Mareks Zuntners, bet pēc šīs spēles jau būs skaidrs, kas būs nākamais galvenais treneris liepājniekiem.

FK Liepāja/Mogo galvenais spēks ir pieredze, kura netrūkst futbolistiem, brīžos, kad to visvairāk vajag, kad ir jaizšķir spēles liktenis dramatiskos apstākļos, kā piemērs ir Kristaps Grebis, kurš ne reizi vien ir pierādījis, ka grūtos brīžos var būt tieši tas, kurš izvelk komandu no ūdens un gūst svarīgus vārtus.

Ar lielām cerībām gaidām pirmdienu, kad Kurzemes derbijā tiks noskaidrots, kas dosies tālāk uz Latvijas Kausa 1/2 finālu, savu skatītāju priekšā liepājniekiem veicas mazāk kā viesos, cerams, ka šo tradīciju spēs lauzt liepājnieki.

Tiekamies pirmdien, 6.augustā 19:00 stadionā “Daugava”, Kurzemes derbijs jau ļoti drīz.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis