Šodien, 21.jūnijā, 18:00, Liepājā, stadionā “Daugava” FK Liepāja/Mogo uzņems FK Jelgava, SynotTip futbola virslīgas ietvaros.

Liepājnieki, pēc veiksmīgā sezona sākuma un sezonas 1.apļa, nedaudz sākusi buksēt, kas parādās arī turnīra tabulā, ja skatamies tikai 2.apļa spēles, tad uzvaras izcīnītas tikai pret tabulas lejas gala komandām, abas reizes uzvara ar rezultātu 2:0, pret FS METTA/LU un Valmiera Glass/ViA. Neizšķirts pret Riga FC (2:2) un smags zaudējums Kurzemes derbijā 1:4, liepājniekus atsvieda uz tabulas vidusdaļu. FK Liepāja/Mogo ar 21 punktu 11 spēlēs atrodas 4.vietā, bet līdz 1.vietai šķir 7 punkti. Lai arī tabulas līdera gods punktu ziņā pēc gaidāmās spēles nav sasniedzams, tad cīņa par 2.vietu gan ir reāla, otrā vietā esošais Jūrmalas Spartaks ir tikai viena punkta attālumā. Cik lai nebūtu interesanta turnīra tabula, vēl interesantāk būs pēc 22.jūnija, kad atvērsies transfēru logs un komandas sāks bruņoties atlikušajai sezonas daļai, kā arī Eirokausiem. Šobrīd liepājnieku nometnē ir vairāki spēlētāji uz pārbaudes laiku, lai varētu konkrēti novērtēt viņu darba spējas FK Liepāja/Mogo rītdien arī aizvadīs pārbaudes spēli ar 1.līgas komandu, bet tas jau ir cits stāsts.
FK Liepāja/Mogo līderi viennozīmīgi ir Karašausks un Ikaunieks, ja pirmais sezonas pirmo nogriezni var saukt par neizdevušos, tad Ikauniekam tā ir izvērtusies diezgan veiksmīgi, 5 gūti vārti un viens no TOP bombardieriem līgā. Loģiski, ka pēc šāda sezonas sākuma par šiem spēlētājiem ir interese arī no citiem klubiem, bet vai transfēru logā liepājnieku sastāvā būs lielas izmaiņas to jau redzēsim drīzumā. Šodien liepājniekus gaida ļoti sīva cīņa pret sīksto FK Jelgava, kas jau pierādījās iepriekšējā tikšanās reizē, lai ar jelgavniekiem sastāvs nav tik “zvaigžņots” kā iepriekšējās sezonās, vienalga spēles stils ir palicis nemainīgs. FK Liepāja/Mogo interesanti, ka savu skatītāju priekšā spēlē pat sliktāk kā izbraukuma spēlēs, vai šis lāsts tiks lauzts tas jau būs skaidri redzams 18:00 stadionā “Daugava”.

FK Jelgava sastāva komplektācija pirms sezonas skaidri parādīja, ka reāli cīnīties par augstākā kaluma godalgām komandai būs ļoti grūti, tas arī parādījies sezonas laikā, 11 spēlēs gūti tikai 8 vārti, kas ir daudz par maz, lai cīnītos ar lielajiem klubiem, tā saucajamiem top5. Starp sezonā komandu pameta vairāki līderi un to vietā nāca gados jauni spēlētāji, kurus vēl pāragri saukt par līderiem, bet ir visas dotības, lai par tādiem kļūtu. Pēc neizteiksmīgā sezonas sākuma FK Jelgava vadības grožus pārņēma viens no Latvijas visu laiku labākajiem uzbrucējiem Marians Pahars. Vai šīs pārmaiņas ir nākušas par labu jelgavniekiem to rādīs laiks, bet līdz pirmajai uzvarai jaunā trenera vadībā vēl jāgaida, protams, ka visi liepājnieku atbalstītāji cer, ka tas nepienāks šodien.

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis