Sestdien, 26.maijā, 19:30, stadionā “Daugava” FK Liepāja/Mogo uzņems FK Ventspils, SynotTip futbola virslīgas ietvaros Kurzemes derbijs Liepājā.

FK Liepāja/Mogo sezonu iesāka labi, ilgi spēlējot bez zaudējumiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 1.apļa pēdējā spēlē pret FK RFS, kas liepājniekus nobīdija uz 3.vietu turnīra tabulā. Turpinājumā aizraujošā spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 izbraukumā ar Riga FC, bet iepriekšējā kārtā grūtā spēlē tika uzvarēta Valmiera Glass Via 2:0. Liepājniekiem vēl aizvien nevar palīdzēt pamatvārtsargs Raļkevičs, kurš atgūstas no plaukstas lūzuma, iepriekšējās spēlēs jau bija pieteikumā, bet pagaidām gatavs par 100 % vārtsargs nav, varbūt tieši pret FK Ventspils, kas bija arī Valentīna iepriekšējais klubs, viņš būs gatavs, bet tas būs skaidrs tikai sestdien. FK Liepāja/Mogo uzbrukuma arsenāls ir ļoti daudzveidīgs, kas arī parādās virslīgas labāko bombardieru topā, tur atrodami veseli 4 liepājnieki ar vismaz 4 vārtu guvumiem. Ja neskaita smago zaudējumu pret FK RFS 3:5, tad arī aizsardzība liepājniekiem ir līmenī, vidēji mazliet vairāk par vieniem zaudētiem vārtiem spēlē, bet no 9 spēlēm četrās vārti palikuši neskarti. Nelielā savainojumā pēdējā spēlē iedzīvojās Gonzalo Negro, bet gaidāmajai spēlei argentīnietis gatavojas kopā ar visu komandu.
Spēles likme ir ļoti augsta, ne tikai 3 punkti turnīra tabulā, kas ļaus pietuvoties līderim FK RFS, bet arī ļaus pacelties uz 2.vietu turnīra tabulā apsteidzot FK Ventspils. Duelī starp FK Liepāja/Mogo un FK Ventspils pēdējo reizi virslīgas ietvaros liepājnieki uzvaru svinēja gandrīz tieši pirms gada, vai sestdien FK Liepāja/Mogo spēs iepriecināt savus skatītājus un izcīnīs 3 punktus? To redzēsim jau ļoti drīz.

FK Ventspils pirms sezonas mērķus uzstādīja pašus augstākos, čempionu tituls un Latvijas Kausa tituls, pagaidām komanda rāda ļoti labu sniegumu, vairākkārtīgi futbola apskatnieki arī pieminot Venspils futbola klubu kā galveno pretendentu uz zelta medaļām, šobrīd, protams, par to ir pāragri runāt, bet futbols ko rāda ventspilnieki ir ļoti baudāms. Komandas līderi ir leģionāri, kuri jau iepriekšējā sezonā apostija virslīgas gaisu, tie ir Nigērijas leģionāri Adeleke un Tosins, kas attiecīgi guvuši 5 un 3 vārtus, vairāk kā pusi no komandas visiem vārtu guvumiem.
Uzvaras gadījumā ventspilnieki nostiprināsies 2.vietā turnīra tabulā, bet cita spēles iznākuma rezultātā, būs jau jāsāk uztraukties par savu vietu tabulas augšgalā.

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis