Svētdien, 20.maijā, SynotTip futbola virslīgas 9.kārtā FK Liepāja/Mogo izbraukumā tiksies ar Valmiera Glass ViA futbolistiem.

Liepājnieki iepriekšējās divās spēlēs izcīnījuši vienu punktu, kas no tabulas līderu goda lika atkāpties uz 3.vietu turnīra tabulā. Zaudējums 3:5 mājās pret FK RFS un izbraukumā neizšķirts 2:2 pret Riga FC, šobrīd liepājniekus ierindo 3.vietā ar 15 sakrātiem punktiem 8 spēlēs. Čempionāta līdervienība ir FK RFS, kas 8 spēlēs tikusi pie 19 punktiem un rāda vienu no stabilākajiem sniegumiem čempionātā. FK Liepāja/Mogo izbraukuma spēlē Valmierā vairāk nevar atļauties zaudēt punktus, 3 punkti pret čempionāta debitanti ir jāpaņem, lai turpinātu “elpot pakausī” FK RFS un FK Ventspils vienībām. Cita rezultāta gadījumā liepājnieki visticamāk arī tiks izstumti no 3.vietas, jo tikai divu punktu starpība ir ar tuvākajiem sekotājiem Jūrmalas Spartaks un Riga FC.
Rezutatīvākais spēlētājs FK Liepāja/Mogo sastāvā šobrīd ir Ikaunieks, kurš iepriekšējā spēlē guva savus 5 vārtus sezonā, viņam seko Karašausks, kas ar veiksmes devu īsti nevar būt apmierināts, iespējas spēlēs ir daudz, bet vienmēr bumba lido visur, tikai ne vārtu tīklā. Karašauskam 4 vārtu guvumi, un tieši 3 no tiem pret Vamlmieru iepriekšējā tikšanās reizē.

Valmiera Glass ViA komanda, kura vēl aizvien nav izcīnījusi uzvaru, protams, ka nebija gaidīts, ka sezonas sākumā Valmieras futbolisti uzvarēs spēli pēc spēles, bet ka būs tikai 1 punkts neizšķirtā pret FK METTA/LU negaidīja neviens, vismazāk jau komandas treneris.
Valmiera Glass Via komandas kodols saglabāts no iepriekšējās sezonas, kad komanda spēlēja 1.līgā, pieaistīti daži leģionārī, bet kā viens no galvenajiem pastiprinājumiem ir Gatis Kalniņš, kurš atgriezies Valmierā.
Skatoties uz komandas sastāvu un rezultātiem, tad visticamāk šīs komandas mērķis būs aizķerties virslīgā un nefinišēt pēdējā vietā, kas jau tagad liekas, ka nebūs vienkārši izdarāms. Valmiera Glass ViA vairākās spēlēs ir parādījusi, ka spēj cīnīties ar virslīgas ātrumiem, nevienam pretiniekam nav bijusi viegla pastaiga pret debitanti, lai arī rezultāts beigās ir graujos, valmierieši pirmās 30 minūtes cīnās kā līdzīgs ar līdzīgu, bet kad tiek zaudēti vārti, tad komandas ātrumi samazinās un no malas izskatās, ka komanda salūzt.
Šis ir uzdevums treneru korpusam, saturēt komandu kopā visas 90 minūtes, un cīnīties par punktiem visas spēles garumā, ja tas izdosies, tad iespējams ka Valmiera Glass ViA jau pa visam drīz pabojās garstāvokli turnīra līdervienībām.

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis