Trešdien, 16.maijā SynotTip futbola virslīgā tiks aizvadītas 8.kārtas spēles, FK Liepāja/Mogo 2.apli uzsāks ar spēli izbraukumā, Skonto stadionā tiekoties ar Riga FC.

Sezonas starts FK Liepāja/Mogo ir vērtējams ar plus zīmi, 7 spēlēs izcīnītas 4 uzvaras, 2 neizšķirti un vienīgais zaudējums piedzīvots iepriekšējā kārtā, kad savu skatītāju priekšā super rezultatīvā spēlē ar rezultātu 3:5 atzina FK RFS pārākumu. Liepājnieki 7 spēlēs guvuši 17 vārtus un tieši tā dēļ veseli 4 spēlētāji ir arī atrodami starp TOP10 virslīgas bombardieriem, pa 4 vārtiem ir Karašauskam, Karlsonam un Ikauniekam, bet Apiņš guvis 3 vārtus. Liepājniekiem, lai arī traumu dēļ lieli robi sastāvā nav bijuši, komanda vēl aizvien nav spēlējusi nomināli spēcīgākajā sastāvā, no traumas atgūstas vēl aizvien Raļkevičs, kurš ir izlaidis pilnībā visu sezonas 1.apli, šobrīd arī rezerves vārtsargs Sopots ir iedzīvojies smagā kājas traumā, vēl aizvien nav zināms, kad atgriezīsies Zarate, nelielas traumas ir arī Grebim un Gucam. Tamaza Pertijas vadītai komandai vēl aizvien ir dziļas rezerves, lai aizpildītu radušos robus, tādēļ attaisnojumi netiek meklēti. Komanda gatavojas nopietnai cīņai, liepājnieki vēlas pēc iespējas ātrāk aizmirst spēli pret FK RFS, tādēļ uzvara gaidāmajā spēlē ir ļoti vajadzīga, tā pat var skatīties uz Riga FC, kas sezonu iesāka neveiksmīgi, bet šobrīd jau lēnām ir noķērusi labāko trijnieku un ar izcīnītiem 12 punktiem atrodas 4.vietā tikai 2 punkti šķir no 3.vietas, kur atrodas FK Liepāja/Mogo.

Ja 1.aplis bija sezonas sākums un vēl komandas nerādīja savu labāko sniegumu, tad tagad jau var teikt, ka komandas ir ieskrējušās, pārgājušas uz dabīgiem zālieniem un katrā spēlē izcīnītie vai zaudētie punkti ir ļoti svarīgi, lai turpinātu cīņu par labāko trijnieku.

Riga FC lielākās problēmas sagādā uzbrukums 7 spēlēs gūti 10 vārti, no tiem 6 pret tabulas pastarīti Valmiera Glass/ViA, kas ne velti liek satraukties komandas treneru korpusam. Riga FC savu spēku parāda standarta situācijās, no gūtajiem 10 vārtiem, 7 ir gūti tieši pēc standarta situācijas. Rezultatīvākais komandā ir Serbu leģionārs Darko Lemajičs, augumā raženais uzbrucējs, ne vienu reizi vien ir apdraudējis pretinieku vārtus pēc standarta izspēlēm, kā arī pats sev izkārtojis vārtu gūšanas momentu, to arī piedzīvoja liepājnieki, kad sezonas atklāšanas spēlē ne bez grūtībām tika galā ar Lemajiču.

Vai liepājnieki spēs atgūties un izcīnīs 3 punktus pret Riga FC arī otrajā tikšanās reizē?
Vai Riga FC spēs izmantot sava laukuma priekšrocības un gūs vārtus?
Tas viss jau rītdien.
Skonto stadionā 19:00 Riga FC : FK Liepāja/Mogo

autors : fkliepaja.lv
FOTO : Mārtiņš Sīlis