Pirmdien, 23.aprīlī, 19:00 Hanzas vidusskolas laukumā FK Liepāja/Mogo aizvadīs savu 4.kārtas spēli, šoreiz viesos pret FK METTA/LU.

Sezonas ievads liepājniekiem ir vērtējams ar plus zīmi 3 spēlēs iekrāti 7 punkti, kas dod dalītu 2.vietu turnīra tabulā.
Pēc divu gadu pātraukuma FK Liepāja/Mogo spēja izcīnīt uzvaru sezonas atklāšanas spēlē, šoreiz spēles izskaņā tika izrauta minimāla uzvara 1:0 pret Riga FC. Turpinājumā viegli tika pāri Valmieras barjerai, bet tad izbraukumā Kurzemes derbijā spēlēja neizšķirti ar spēcīgo FK Ventspils, kas pirms sezonas savus mērķus pateica skaidri un gaiši – čempionu tituls.

FK Liepāja/Mogo galvenais treneris uz šīm spēlēm lielas izmaiņas sastāva nav veicis un pieturas pie gandrīz pie nemainīga, kas liek domāt, ka arī pret FK METTA/LU nekas daudz nemainīsies, laukumā dosies šī brīža spēcīgākais sastāvs. Ne reizi vien ir pierādījies, ka pret FK METTA/LU nav iespējams atpūtināt līderus un spēlēt ar nomināli vājāku sastāvu, to darot liepājnieki iepriekšējā sezonā maksāja dārgi, zaudējums savu skatītāju priekšā 0:1.

Savstarpējās spēlēs FK Liepāja/Mogo ir pārliecinošs pārsvars 16 tikšanās reizēs 13 uzvaras FK Liepāja/Mogo, bet 3 spēles noslēgušās ar FK METTA/LU uzvaru, vārtu attiecība 40:14. Vienīgi skatoties īsākā laika periodā, tad šie zaudējumi ir piedzīvoti tieši pēdējās divās sezonās, kas liek domāt, ka “studentus” vairāk nevar dēvēt par lejas gala komandu, bet vairāk par komandu, kas aizvien biežāk iesaistīsies cīņā ar līderiem.

FK METTA/LU sezonu iesākuši ar 3 zaudējumiem, no tiem divi ir bijuši visai pārliecinoši 0:3 un 1:3 attiecīgi pret Jūrmalas Spartaku un FK RFS. Kāds neliels saules stars parādījās iepriekšējā spēlē pret Riga FC, kad tikai veiksmes trūkums neļāva pacīnīties par pirmajiem punktiem turnīra tabulā. No visām komandām, FK METTA/LU sezonas starta kalendārs ir viens no smagākajiem, jātiekas ar visām augšgala komandām, kas arī parādās turnīra tabulā, 7.vieta un vārtu attiecība 1:7. Pēc iepriekšējās sezonas prom ir devies gan komandas līderis Kalniņš, gan talantīgais Indrāns, pagaidām, komanda vēl meklē savu jauno lokomatīvi, varbūt, kad tā tiks atrasta, tad arī komandas spēle pamainīsies uz labo pusi.

Skaidrs, ka “studentiem”, lielākās grūtības sagādās tieši FK Liepāja/Mogo uzbrukuma apturēšana, jo liepājniekiem šogad tas ir vēl spēcīgāks kā iepriekšējā sezonā, no traumas atlabis Ikaunieks, sastāvam pievienojies Kozlovs, turpina bombardēt Karašausks, kurš jau paspēja atzīmēties ar pirmo “hattrick” sezonā. Vai Karašausks turpinās gūt vārtus? Vai Ikaunieks parādīs savas līdera kvalitātes? To jau redzēsim pirmdien.

autors : sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis