Svētdien, 8.aprīlī, 16:00, stadiona “Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja/Mogo SynotTip futbola virslīgas 2.kārtā uzņems Valmiera Glass ViA futbolistus.

Sezonas atklāšanas spēlē liepājnieki kompensācijas laikā izrāva uzvaru pret ambiciozo Riga FC, kura pirms sezonas pēc sastāva komplektācijas ir viennozīmīgi pieskaitāma pie TOP komandām virslīgā. Liepājnieki, lai arī tā bija sezonas 1.spēle un tika spēlēts uz mākslīgā seguma, rādīja labu sniegumu, kurš jau ir kā rokraksts FK Liepāja/Mogo, rādīja kombicionālu futbolu. FK Liepāja/Mogo šobrīd trenējas gandrīz optimālajā sastāvā, vienīgi vēl uz nenoteiktu laiku ir izkritis pamatvārtsargs Raļkevičs, bet pēc atklāšanas spēles spriežot, viņam labu konkurenci ir gatavs sastādīt jaunais Zviedris, kurš savā 2.virslīgas spēlē nostāvēja sausā, ne reizi vien iesaistoties spēlē un glābjot liepājniekus no vārtu zaudējuma.
Nešauboties var apgalvot, ka liepājnieki spēlei pret Valmiera Glass ViA gatavojas nopietni, jo sastāva izmaiņas nebūs ļoti krasas, spēlēs visi, kas ir šo brīdi ir spēcīgākie, vai pretiniekiem izdosies apstādināt liepājnieki ātros uzbrukumus un spēs tikt līdzi ātrumā, to jau redzēsim svētdien.

Valmiera Glass ViA, atgriezās virslīgā pēc vairāku gadu pātraukuma, šī komanda dod pārliecību, ka neatkārtosies bēdīgi slavenie iepriekšējie gadi, kad sezonu noslēdz pēc skaita par vienu mazāk. Komanda ar lielu vēsturi, kura atgriežas labāko pulkā, tā varētu dēvēt Valmiera Glass ViA. Komanda ir saglabājusi komandas kodoli no iepriekšējās sezonas, piesaistot vairākus leģionārus, pēc trenera teiktā komandā paliks tikai tie, kuri būs galvas tiesu pārāki par vietējo, tātad leģionāri varētu būt vieni no komandas līderiem sezonas laikā. Tā pat neapšaubāmi komandas līderis ir Gatis Kalniņš, kurš atgriezies savā dzimtās pilsētas futbola klubā, ilgus gadus pavadot FK METTA/LU sastāvā. Pirmā spēle sezonā bija pret sezonas melno zirdziņu FK Ventspils, vai rezultāts atspoguļo spēles gaitu par to var diskutēt, bet tika piedzīvots zaudējums 1:3, vai Valmiera Glass ViA būs mazliet jau atklimatizējusies virslīgas līmenim, tas būs jautājums, spēlēm pret FK Liepāja/Mogo ir jāgatavojas, ka būs jacīnās par katru laukuma centimetru un nekādas atlaides netiks dotas, jo zināms, ka liepājniekiem uzbrukums ir viens no bīstamākajiem.

Spēles sākums 16:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā.

fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis