Šodien, FK Liepāja/Mogo aizvadīja savu pēdējo pārbaudes spēli Kiprā, kad tikās ar Maskavas Lokomativ II komandu. Liepājnieki svinēja uzvaru 2:0.

Lai arī pretinieku komanda vairāk sastāvēja un U21 spēlētājiem, tas nemainīja FK Liepāja/Mogo galvenā trenera domas par spēlētājiem kuri dosies sākumsastāvā – Raļkevičs, Jemeļins, Alexis, Keita, Jurkovskis, Tobers, Kozlovs, Strumia, Apiņš, Karašausks, Karlsons.

Tamazs Pertija jau sāk iezīmēt to sastāvu, kurš varētu saukties par pirmo, no kura gaidīs visvairāk pienesumu komandai, vakardien vēlu vakarā komandai pievienojās vēl viens Argentīnas spēlētājs, kurš jau šodien devās laukumā un aizvadīja pilnas 90 minūtes.

Spēles sākums labāk padevās pretiniekiem, kuri arī pirmie izveidojā divus ļoti bīstamus momentus, kad izskrēja starp aizsargiem uzbrucējs aci pret aci ar Raļkeviču, bet abas reizes Valentīns glāba liepājniekus. Turpinājumā FK Liepāja/Mogo kontrolēja bumbu, daudz vairāk kā tas tika darīts iepriekšējās spēlēs, jo šis pretiniekus “nosēdās” dziļāk savā zonā un vairāk centās spēlēt uz pretuzbrukumiem. Ilgi nebija jāgaida, kad liepājnieki izveidos momentu, to izdarīja Karašausks, kurš apspēlēja vienu aizsargu, bet otrs vēl palika blakus un traucēja izdarīt precīzu sitienu par vārtiem, lai arī tika traucēts tiesnesis 11 metru soda sitienu nenosvilpa. Turpinājumā Jurkovskis teicami saņēma bumbu pie 16 metriem, bet arī viņš sita garām vārtiem. Ejot atpūtā 0:0.

2.puslaikā FK Liepāja/Mogo veica divas maiņas, Karlsonu nomainīja Dobrecovs, bet Jemeļina vietā devās Gonzalo. Otrā puslaikā liepājniekiem radās vairāk izdevību atklāt rezultātu, tika izpildīti vairāki stūra sitienu, kuras divas reizes bumba veiksmīgi nonāca līdz Toberam, bet spēlētājs nespēja bumbu raidīt vārtos. Pēc neilga laika laba izdevība arī jaunajam spēlētājam Alexim, bet arī šoreiz varēja uzelpot Maskavas Lokomativ II, jo bumba lidoja mazliet garām vārtiem. FK Liepāja/Mogo turpināja aplidot pretinieku vārtus, bet bez reāla rezultāta, līdz brīdim, kad 84.minūtē pie soda laukuma robežas tika nogāzts Kozlovs, pie bumbas steidzās uzreiz 3 spēlētāji, Karašausks, Kozlovs un Strumia, bet sitienu izdarīt atstāja Strumijam, kurš sita arī precīzi, pārsitot pāri aizsargu sieniņai un raidot bumbu zem pārlikņa 1:0. Nepagāja ne 2 minūtes, kad labu reidu gar malu veica Dobrecovs, pēc centrējuma nepārliecinoši nospēlēja pretinieku vārtsargs, kurš bumbu atsita, pie tās pirmais bija Kozlovs un raidīja jau gandrīz tukšos vārtos 2:0.

Pēc šīs spēles liepājnieki vēl aizvadīs 2 dienas treniņus Kiprā, bet 19.februārī dosies uz Latviju.

Nākamā pārbaudes spēle 28.februārī pret Viļņas Žalgiris.

 

autors : fkliepaja.lv