Liepājnieki šodien Kiprā aizvadījā kārtējo pārbaudes spēli, kurā tikās ar Krievijas komandu Krasnodar 2. Ar rezultātu 3:2 pārāki bija FK Liepāja/Mogo.

Pēc vakardienas zaudējuma liepājnieku galvenais treneris Tamazs Pertija laukumā sūtija daudz savādāku sastāvu, ļaujot spēlēt gados jaunajiem spēlētājiem.

FK Liepāja/Mogo : Sopots, Jurkovskis, Ivanovs, Gucs, Šlampe, Tobers, Hmizs, Ķigurs, Dobrecovs, Apiņš, Karašausks.

1.puslaika sākumā nedaudz bīstamāk uzbrukuma pretinieki, kuri arī pirmie izdarīja sitienu par vārtiem, bet ne bez grūtībām Sopots bumbu atsita. Turpinājumā FK Liepāja/Mogo uzņēma apgriezienus un kāpināja spēles tempu, kas sagādāja grūtības Krasnodar komandai. Pēc spēlētām 25.minūtēm rezultāts tika atklāts, kad pēc centrējuma skaistus vārtus “šķērītē” guva Apiņš. Pēc vārtu guvuma liepājnieki sajutās vēl komfortablāk laukumā un pilnībā kontrolēja spēli, pēc nepilnām 6 minūtēm pēc rikošeta Dobrecovs palielināja rezultātu 2:0, bet tas nebija vēl viss. Puslaika izskaņā pieminētais Dobrecovs, pēc laba reida gar malu sita bumbu tālajā vārtu stūrī 3:0 ejot atpūtā.

2.puslaikā laukumā devās Jemeļins, Grebis, Keita, Strumia, Kozlovs nomainot savainoto Gucu, Hmizu, Jurkovski, Dobrecovs, Apiņš.

Pēc šīm maiņām liepājnieki nedaudz samazināja spēles tempu, bet centās vairāk pieturēt bumbu, kas rezultējās ar vairākiem pretinieku pārkāpumiem. Spēle kļuva nedaudz agresīvāka un asāka, tika parādītas arī pirmās dzeltenās kartiņas, kā arī 56.minūtē pirmā sarkanā kartiņa, kad Kristaps Grebis rupji nospēlēja pret pretinieku un nogāza to no muguras. Kā ierasts pārbaudes spēlēs Grebi pēc noraidījuma nomainīja Gonzalo, bet asumi laukumā nebeidzās, pēc neilga laika Krasnodar aizsargs rupji nogāza Seydina Keita, bet noraidījums nesekoju. Spēlei turpinoties pretinieki spēja vienus vārtus atgūt 3:1, pēc neilga brīža kārtējie asumi, spēles galvenais tiesnesis parādīja jau otro sarkano kartiņu, atkal liepājniekiem, šoreiz Karašausks. Laukumā devās Krautmanis, pēc šiem asumiem, spēle mazliet nomierinājās un liepājnieki atkal varēja veidot savus uzbrukumus, bet līdz reālam vārtu gūšanas momentam neizdevās nokļūt, aizraujoties uzbrukumā nedaudz tika aizmirsts par aizsardzību ko Krasnodar izmantoja, aizskrienot pretuzbrukumā, lai arī Strumia centrās traucēt, tas neizdevās, rezultāts jau 3:2.

Liepājniekiem bija vēl vairākas iespējas palielināt rezultāta starpību, bet vienmēr bumba iestrēga starp pretinieku aizsargiem, vai pēc centrējumiem tā nenonāca pie adresāta, spēles beigu rezultāts 3:2.

FK Liepāja/Mogo savu nākamo spēli aizvadīs rītdien, kad tiksies ar Maskavas Spartak 2 komandu. Spēles sākums 11:00.

 

autors : fkliepaja.lv