9.februārī, FK Liepāja/Mogo aizvadīja otro pārbaudes spēli sagatavošanās ciklā Kiprā, šoreiz pretiniekos Krievijas augstākās līgas komanda FC UFA.

Pirms spēles izteikti favorīti, protams, bija FC UFA, kuru sastāvā laukumā devās 4 spēlētāji, kuri bija arī devušiem sākumsastāvā pēdējā Krievijas čempionāta spēlē pret FC Rostov, bet kopumā spēles pieteikumā bija 10 spēlētāji, kuri piedalījās spēlē pret FC Rostov.

Liepājnieku galvenais treneris Tamazs Pertija laukumā sūtīja sekojošu sastāvu : Raļkevičs, Jemeļins, Negro, Keita, Jurkovskis, Kozlovs, Torres, Strumia, Apiņš, Karašausks, Karlsons.

Spēles sākums veiksmīgāk padevās FK Liepāja/Mogo, kuri vairāk kontrolēja bumbu, bet pretinieki domāja par pret uzbrukumiem. Lai arī FC UFA savos sociālos tīklos ziņoja, ka kontrolē spēles gaitu un izveido vairākas bīstamas vārtu gūšanas situācijas, pirmais bīstamais uzbrukums tieši no liepājniekiem, kad Karašausks ielauzās sodu laukumā un tika nogāzts, bet tiesnesis neredzot spēles momentu, 11 metru soda sitienu nesvilpa. Pē neilga laika FC UFA uzbrucējs izlauzās pret Raļkeviču vienatnē, bet teicami vārtos darbojās Valentīns. Puslaiks aizritēja diezgan ātri, jo spēle tika pārtraukta reti, laukumā abas komandas rādīja ļoti labi, dinamisku futbolu. Puslaika izskaņā vēl Apiņš lika nodrebēt FC UFA treneru korpusam, kad bīstami no metriem 20 sita, bet pretinieku vārtsargs Giorgi Shelia glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Ejot atpūtā 0:0.

2.puslaikā Tamazs Pertija nomainīja lielāko daļu no sastāva, ļāva spēlēt visiem, kas bija gatavojušies spēlei, laukumā devās Tobers un Ķigurs, kuri nomainīja Karlsonu un Torresu. 100 % izdevība gūt vārtus bija Karašauskam, kurš no 2 metriem sita bumbu pāri vārtiem. Turpinājumā bija redzams, ka FC UFA nedaudz samazina apgriezienus un vairāk uzkavējas savā aizsardzības zonā un tikai ar pret uzbrukumiem cenšas izveidot bīstamus momentus pie Raļkeviča vārtiem. FK Liepāja/Mogo 2.puslaika vidū veica vēl spēlētāju maiņas, Gucs, Ivanovs, Dobrecovs, Ķipsts, nomainīja Apiņu, Kozlovu, Keitā un argentīnieti Negro. Liepājnieki vienu brīdi, pat ļoti ilgi uzturējās pretinieku laukuma pusē, bet vārtus gūt tā arī nespēja, bija izdevības, gan Dobrecovam, gan jau pieminētajam Karašauskam, bumba vārtos lidot negribēja.

Spēles izskaņā Grebis nomainīja Karašausku un Krautmanis devās Jurkovska vietā laukumā, šis duets arī izveidoja pēdējo reālo vārtu gūšanas iespēju, kad pēc presinga Krautmanis lika kļūdīties pretinieku aizsargam un varēja izvirzīt liepājniekus vadībā, bet šoreiz garām vārtiem. Spēles beigu signāls un rezultāts 0:0.

Lai arī pretinieki uzskatīja, ka spēli kontrolējuši un bija vairāk iespējas gūt vārtus, reāli skatoties, liepājnieki šodien parādīja teicamu spēli un izveidoja vairāk bīstamu momentu un 100 % vārtu gūšanas iespējas.

FK Liepāja/Mogo nākamo pārbaudes spēli aizvadīs svētdien 11.februārī pret FK Gomel.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : fkliepaja.lv