Šodien, 2.februārī 12:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja/Mogo savu skatītāju priekšā uzņēma Klaipēdas “Atlantas”, Atspēlējoties no 0:2, liepājnieki svinēja uzvaru ar rezultātu 3:2, vārtu autori Keita, Apiņš, Ķigurs.

 

Liepājnieki gatavojoties nometnei Kiprā, uz kuru dosies jau 5.februārī, aizvadīja vēl pēdējo pārbaudes spēli, šoreiz savā laukumā uzņēma Klaipēdas “Atlantas”.

FK Liepāja/Mogo galvenais treneris Tamazs Pertija laukumā sūtīja miksētu sastāvu, kuru par optimāli stiprāko nevarētu nosaukt, vairāki spēlētāji izsaukti uz izlasi, kā arī vēl dažiem traumas liedza piedalīties spēlē, bet starta 11 devās Zviedris, Jemeļins, Ivanovs, Keita, Berenfelds, Kozlovs, Strumia, Ķipsts, Apiņš, Karlsons, Dobrecovs.

Spēles sākumā vairāk bīstami uzbrukuma viesi, kas arī pirmie izveidoja vārtu gūšanas momentu, bet teicami vārtos darbojās Zviedris, pēc neilga laika ar labu sitienu izcēlās Dobrecovs, bet nākamā gaisa divcīņā guva traumu un tika nomainīts jau spēles sākumā, laukumā devās Ķigurs. Klaipēdas “Atlantas” spēlēja nomināli ar savu labāko sastāvu, vienīgi nebija redzams Gints Freimanis, kurš tā pat, kā Hmizs, Torres un Jurkovskis šobrīd atrodas Turcijā un gatavojas Latvijas nacionālās izlases pārbaudes spēlei.

Puslaika vidū rezultāts tika atklāts, kad pēc nesaprašanās aizsardzībā brīvs palika pretinieku uzbrucējs, kurš apsteidza Ivanovu un raidīja bumbu vārtos, turpinājumā abas komandas sāka spēlēt atklātāk un bīstami uzbrukumi bija abām komandām. 1.puslaika izskaņā vēl vienus vārtus guva “Atlantas”, kad pēc stūra sitiena vārtus guva bijušais FK Jelgava spēlētājs Abdoulaye Diallo 2:0. Puslaika pēdējā minūtē liepājniekiem izdevās vienus vārtus atspēlēt, precīzs Seydina Keita, ejot atpūtā 1:2.

2.puslaikā laukumā devās Grebis, kas nedaudz saasināja uzbrukumu, kas arī izdevās ar uzviju, ātri vien FK Liepāja/Mogo spēja rezultātu izlīdzināt, atkal precīzs Apiņš, kurš guva vārtus otro spēli pēc kārtas 2:2. Turpinājumā liepājnieki pārņēma kontroli laukumā, vairākkārtīgi izveidojot bīstamus uzbrukumus uz Klaipēdas “Atlantas” vārtsarga Pāvela Doroševa vārtiem. 2.puslaika otrā pusē liepājnieki guva 3 vārtus, kad precīzi nospēlēja Mārtiņš Ķigurs pie 16 metru atzīmes un raidīja bumbu vārtu stūrī 3:2. Jau no 1.minūtes laukumā bija redzama bezkompromisa cīņa, kas spēles beigās noveda pie vairākām rupjībām, no laukuma tika noraīdīts Strumia, kā arī pretinieku spēlētājs pēc savstarpējas roku izvicināšanas.

Spēles gala rezultāts 3:2.

Svētdien liepājnieki jau dodas uz Kipru, kur aizvadīs treniņnometni divu nedēļu garumā, šobrīd ir zināms, ka tiks aizvadītas 3 pārbaudes spēles, pretiniekos Belgradas Partizan, UFA no Krievijas, kā arī Maskavas Spartak otrā komanda, ceturtā komanda ar ko tiks aizvadīta pārbaudes spēle tiks izziņots, kad liepājnieki būs jau Kiprā.

Sastāvs, kas dodas uz Kipru.

1.Krišjānis Zviedris

2.Valentīns Raļkevičs

3.Gļebs Sopots

4.Antons Jemeļins

5.Deniss Ivanovs

6.Ņikita Berenfelds

7.Seydina Keita

8.Kristers Tobers

9.Jānis Krautmanis

10.Roberts Ķipsts

11.Mārtiņš Ķigurs

12.Leonel Strumia

13.Kristians Damians Torres

14.Ģirts Karlsons

15.Kristaps Grebis

16.Igors Kozlovs

17.Raivis Andris Jurkovskis

18.Dmitrijs Hmizs

19.Deivids Drāznieks

20.Toms Gucs

21.Verners Apiņš

22.Artūrs Karašausks

23.Endijs Šlampe

24.Devids Dobrecovs

Galvenais treneris : Tamazs Pertija

Treneris : Mareks Zuntners

Vārtsargu treneris : Viktors Spole

Menedžeris : Dāvids Jansons

Tehniskais menedžeris : Raimonds Grants

Komandas pārstāvis : Oskars Kļava

Fizioterapēts : Kārlis Laucis

Masieris : Sandris Cālītis

Kluba prezidents : Māris Verpakovskis

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : fkliepaja.lv