Šodien, 25.janvārī FK Liepāja/Mogo aizvadīja pārbaudes spēli Marijampolē ar Lietuvas čempioniem FK Sūduva. Spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, vienīgie vārti Vernera Apiņa kontā.

FK Liepāja/Mogo galvenais treneris Tamazs Pertija sākumsastāvā sūtīja : Raļkevičs, Jemeļins, Gucs, Berenfelds, Jurkovskis, Kozlovs, Hmizs, Torres, Tobers, Apiņš, Karlsons, rezervē atstājot Sopotu, Grebi, Krautmani, Ķipstu, Dobrecovu, Šlampi, Ķiguru, Strumiju.

Spēles 1.puslaikā daudz vairāk bumbu kontrolēja liepājnieki, bet mājinieki koncentrējās uz pretuzbrukumiem, kas arī teicami tika izmantots, kad pēc neveiksmīgas liepājnieku soda izspēles FK Sūduva uzbrucējs izrāvās vienatnē pret Raļkeviču, bet soda laukumā viņu panāca Jurkovskis un spēja izsist bumbu ārpus laukuma. Turpinājumā liepājnieki centās spēlēt drošāk, bet aizvien kontrolēja notikumus laukumā. 26.minūtē Apiņš veiksmīgi izrāvās starp aizsargiem un saņemot bumbu raidīja to tālajā vārtu stūrī 1:0. Līdz puslaika izskaņai rezultāts nemainījās, ejot atpūtā liepājnieki vadībā.

2.puslaikā ļoti ātri tika mainīts sastāvs un spēlē iesaistījās visi rezervisti, pat vēl vairāk, traumu guva Toms Gucs un laukumā bija spiests doties trenera asistents Oskars Kļava. 2.puslaikā FK Sūduva spēja rezultātu izlīdzināt, kad Ķigurs neveiksmīgi nospēlēja savā soda laukumā un uz Sopota vārtiem tika nozīmets 11 metru soda sitiens, kas tika arī realizēts 1:1. Turpinājumā spēle kļuva agresīvāka un asāka, vairākkārtīgi tika pārkāpti noteikumi, kā arī tika parādīta sarkanā kartiņa, kad izraujoties Grebim pret pretinieku vārtsargu viņš tika nogāzts, soda sitienu no 20 metriem izpildīja Ķigurs, bet šoreiz bumba iestrēga starp spēlētājiem. Līdz spēles beigām liepājniekiem vēl bija vairākas teicamas izdevības, bet rezultāts palika nemainīgs, pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē FK Liepāja/Mogo spēlēja neizšķirti 1:1.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis