SynotTip Latvijas Virslīgā futbolā otro gadu pēc kārtas triumfējis Jūrmalas “Spartaks”, kas vienu kārtu pirms turnīra beigām savā laukumā ar 2:0 pieveica “Liepāju/Mogo” un kļuva konkurentiem neaizsniedzams. Ar vārtu guvumiem izcēlās Vladislavs Kozlovs un kapteinis Edgars Gauračs.

Spēli tikai uz rezervistu soliņa sāka liepājnieku uzbrukuma līderis Artūrs Karašausks, kurš ar desmit vārtiem ir Virslīgas labākais snaiperis – iepriekšējā mačā saņēmis spērienu pa kājām, viņš nebija gatavs spēlēt 90 minūtes. Tāpat viesu rindās savainojuma dēļ nebija Latvijas izlases uzbrūkošā pussarga Kristiana Torresa.

Tādējādi “Liepājas/Mogo” uzbrukuma smailē bija raženie Ģirts Karlsons un Kristaps Grebis, un likumsakarīgi bija daudz centrējumu. Laukumā valdīja bezkompromisa cīņa ar augstām likmēm, un abas komandas vairāk uzmanības veltīja saviem vārtiem, ceļot augstus vaļņus ap saviem vārtiem. Tāpat bija redzama spēka spēle – Azizs Ibragimovs aizlidināja Dario Tomiču aiz laukuma robežām, bet pārkāpums netika fiksēts.

Tomēr mača raksturs pēc 20 minūtēm kardināli mainījās, abām komandām radot bīstamus momentus. Liepājnieku vārtsargs Valentīns Raļkevičs kļūdījās izgājienā no vārtiem, bet Jevgeņijam Kozlovam izcelties liedza Deniss Ivanovs, kurš izsita bumbu no vārtu līnijas. Tā nonāca pie Dmitrija Platonova, bet viņa sitienu bloķēja Dmitrijs Hmizs.

Ja Jūrmalas “Spartaks” sita, bet nevarēja iesist, vēl vienu iespēju izšķērdējot Platonovam, tad “Liepāja/Mogo” aizgāja uzbrukumā un raidīja bumbu vārtos. Leonels Strumija centrēja no kreisās malas, Grebis sita ar galvu, tomēr uzreiz gaisā bija tiesneša asistenta karodziņš, kas vēstīja par aizmuguri. Pavisam neliela, bet aizmugure bija.

Legālus vārtus beidzot sagaidījām otrā puslaika pašā ievadā. Piespēli soda laukumā saņēma Vladislavs Kozlovs, kurš no 14 metriem sita ar pirmo pieskārienu bumbai un trāpīja apakšējā stūrī, panākot 1:0 Jūrmalas “Spartaka” labā un palīdzot spert platu soli pretī čempiona titulam. Tūdaļ sekoja soda sitiens Jevgeņija Kazačoka izpildījumā, bet bumba lidoja garām.

Laukuma saimnieki gan apgriezienus nesamazināja. Pēc Platonova sitiena izglāba Raļkevičs, savukārt Edgars Gauračs panāca 2:0 un ļāva līdzjutējiem līksmot. Kļūdījās “Liepājas/Mogo” kapteinis Ivanovs, kurš pēc tālas piespēles spēlēja ļoti neveiksmīgi un ļāva bumbai nonākt pie pretinieku kapteiņa. Gauračs meistarīgi pārmeta bumbu pāri vārtsargam, un Jūrmalas “Spartaks” bija 26 minūšu attālumā no Latvijas titula.

Protams, turpinājumā jūrmalnieki aizsardzībā strādāja bez atpūtas, periodiski arī aizskrēja uzbrukumā, bet tas vairs nebija būtiski. Nosargātie trīs punkti nozīmēja, ka Jūrmalas “Spartaks” otro gadu pēc kārtas un otro reizi vēsturē kļuvis par Latvijas čempionu.

Jūrmalas Spartaks – Liepāja/Mogo 2:0 (0:0)

Vārti: V. Kozlovs 48′, Gauračs 64′
Brīdinājumi: Hmizs, Strumija
Spartaks: Nerugals, V. Kozlovs (Stuglis 88′), Platonovs, Kazačoks, Kosoričs, Ibragimovs, Šimunovičs, Vardanjans, J. Kozlovs (Ivančičs 77′), Mihadjuks, Gauračs (Šlampe 90’+2)
Liepāja: Raļkevičs, Strumija, Gejs, Grebis, Ševčuks, Tomičs (Jurkovskis 74′), Karlsons, Ikaunieks, Hmizs, Tomkovičs (Afanasjevs 59′), Ivanovs
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis