Latvijas kausa izcīņas futbolā finālspēlē „Liepāja/Mogo” ar 2:0 pārspēja „Riga”, garantējot sev Eirokausu ceļazīmi. Abus vārtus pirmajā puslaikā guva Artūrs Karašausks. Jaunajam Liepājas klubam šis ir pirmais triumfs Latvijas kausā, bet galvenajam trenerim Tamazam Pertijam šis ir pirmais lielais tituls Latvijas futbolā.

„Liepājas” sastāvā šodien nevarēja būt Sadi Gejs, kuram diskvalifikācija, kamēr rezervē palika Ģirts Karlsons un Kristaps Grebis. „Riga” savukārt savā 2017. gada otrajā kausa finālā (iepriekš pavasarī pendelēs tika zaudēts „Ventspilij”) sākumsastāvā sūtīja japāni Minori Sato, kurš iepriekšējā Virslīgas mačā palika rezervē. Negaidītu izmaiņu komandu sastāvos nebija.

Taču pavisam negaidīts un pat šokējošs bija mača sākums. Spēles trešajā minūtē Karašausks škietami nevainīgā situācijā kreisajā flangā pats sev izveidoja sitiena pozīciju, ar bumbu ieskrienot laukuma vidusdaļā, un ar iespaidīgu sitienu no metriem 25 trāpīja tālajā vārtu devītniekā. Vārtsargam netveramā bumba atsitās pret vārtu pārliktni un piezemējās tieši aiz vārtu līnijas.

Pēc negaidītā vārtu zaudējuma „Riga” pārņēma iniciatīvu un pamazām būvēja savus masīvos, bet visai reti „Liepājai” bīstamos uzbrukumus. Vairākās standartsituācijās liepājnieki aizsardzībā gan nenospēlēja pārliecinoši, bet „Riga” to neprata izmantot.

Rīgai vēl ļaunāka situācija kļuva pēc kļūdas laukuma centrā 42. minūtē. Bumba tika neprecīzi atspēlēta Oļegam Timofejevam, un īstajā vietā jau gaidīja Karašausks. Viņš savāca bumbu un sprintā atrāvās no Timofejeva, pēc tam pārliecinoši realizējot izgājienu viens pret vienu.

 Karašauskam tie bija ceturtie vārti pēdējās divās spēlēs (dublis viņam arī pret RFS sestdien Virslīgā). Kopumā uz Latvijas izlasi pēdējā laikā neaicinātais Karašausks pēdējās desmit Virslīgas un kausa izcīņas spēlēs guvis astoņus vārtus.
Otrajā puslaikā Karašausks nedaudz aizrāvās ar individuālu spēli, pāris reizes uzbrukumā nepamanot Jāni Ikaunieku, kas arī neļāva „Liepājai” gūt trešos vārtus un garantēt sev uzvaru. Taču to izdevās panākt ar drošu spēli aizsardzībā, atvairot samērā vienveidīgos „Riga” uzbrukumus, un „Skonto” stadionā varēja sākties liepājnieku svinības.

”Liepāja/Mogo” – ”Riga” 2:0 (2:0)

Vārti: Karašausks 3` 42`
Brīdinājumi: Grebis – Kovaļovs, Timofejevs, Gorkšs
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Hmizs, Karašausks (Tomičs 71`), J. Ikaunieks (Karlsons 82`), Keitā, Ivanovs, Strumija, Lebamba, Torress (Torress 60`), Tomkovičs, Kļava
Riga: V. Kurakins, Kovaļovs (Punculs 60`), Vaštšuks (Šušnjars 69`), Gorkšs, Bnrkovičs, Jeņins (Adī 76`), Laizāns, Lemajičs, A. Kurakins, Sato, Timofejevs.
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis