Sestdien, 16.septembrī 19:20 Skonto stadionā tiks aizvadīta centrālā SynotTip futbolas virslīgas spēle, kur tiksies ambiciozā Riga FC un FK Liepāja/Mogo.

Iepriekšējā kārtā FK Liepāja/Mogo smagā cīņā spēja salauzt FK METTA/LU pretestību un atspēlējoties no 0:2 spēja izcīnīt parliecinošu uzvaru 5:2. Lai arī ir nelieli robi sastāvā, vēl aizvien traumas ārstē Ikaunieks un Strumia, liepājnieki spēja parādīt labu sniegumu un izcīnīt ļoti svarīgus 3 punktus spēlē.

Šobrīd skatoties tabulā skaidri redzams, ka pēdējais sezonas aplis var būt pārsteigumiem bagāts, vēl aizvien reāli par čempionu titulu cīnās 5 komandas, kas nozīmē, ka jeb kurā spēlē zaudēti punkti ir pielīdzināms katastrofai un reālai iespējai izstāties no cīņas par čempionu titulu. Lai arī līdervienība Jūrmalas Spartaks jau ilgu laiku atrodas turnīra tabulas galvgalī šobrīd pēdējās spēlēs redzams neliels kritums, kas novedis arī pie punktu zaudēšanas. Protams, kas vienam nelaime otram laime, to var attiecināt uz pārējām komandām, kas vēl cenšas aizķerties cīņā par čempionu titulu.

Šobrīd FK Liepāja/Mogo atrodas 2.vietā turnīra tabulā, bet tai seko FK Ventspils un Riga FC ar vienādu punktu skaitu 27, 18 spēlēs, bet liepājnieki spējuši iekrāt 30 punktus tik pat spēlēs. Uzvaras gadījumā liepājnieki pietuvotos Jūrmalas Spartaks, bet arī mazliet attālinātos no tuvākajiem sekotājiem.

Riga FC pēc zaudējumiem Jūrmalas Spartaks un FK Ventspils kārtīgi sabradāja FK METTA/LU ar rezultātu 4:0, vēlāk neizšķirts pret RFS 1:1 un pēdējā kārtā uzvara pār sīksto FK Jelgava 2:1, vēl aizvien ļauj turēties labāko komandu vidū, bet ar nosacījumu, ja netiks zaudēti punkti atlikušajās spēlēs, jo labu tempu ir uzņēmusi RFS komanda, kas pie veiksmes par var pakāpties no 5. vietas uz kāroto trijnieku un vēl pacīnīties par čempionu titulu.

Šodien FK Liepāja/Mogo un Riga FC duelī neizšķirts rezultāts abām komandām būs pielīdzināms kā zaudējums, jo tas var atbīdīt tālāk no Jūrmalas Spartaks. Ļoti liela nozīme būs komandas līderiem, vai viņi spēs izšķirošajos brīžos parādīt savas labākās īpašības un vest komandu aiz sevis pretī uzvarai. Riga FC noteikti tāds ir Oļegs Laizāns, kurš ir viens no meistarīgākajiem spēlētājiem savā pozīcijā visā čempionātā, bet liepājniekiem pie tādiem ir pieskaitāmi vairāki, gan Torres, gan Karlsons kurš pēdējās spēlēs ir parādījis savas labākās īpašības pretinieku vārtu priekšā un vairākkārtīgi sarūgtinājis pretinieku komandas, kā arī Karašausks, kurš varbūt mazliet ir klusējis, bet visiem ir zināms, ka tieši Karašausks ir spēlētājs kurš FK Liepāja/Mogo ne vienu reizi vien ir izvilcis un izrāvis uzvaru.

Šodien gaidāma ļoti saspringta un emocijām bagāta spēle, kur katrs cīnīsies par katru laukuma centimetru, lai izcīnītu uzvaru. Interesanti, ka tieši viesos liepājnieki šogad ir spēlējuši pārliecinošāk  nekā savu skatītāju priekšā.

Spēles sākums 19:20 un to varēs vērot tiešraidē LTV7

 

autors : fkliepaja.lv