Sestdien, 26.augustā, Liepājā, SynotTip futbola virslīgā tiksies divas turnīra tabulas līdervienības FK Liepāja/Mogo savu skatītāju priekšā uzņems valsts čempionus Jūrmalas Spartaks. Spēles sākums 19:00.

FK Liepāja/Mogo pēdējās spēlēs demonstrē atdzīstamu sniegumu, pēdējās 5 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti. Lai arī liepājnieki piedzīvoja zaudējumu pret FK METTA/LU 0:1, turpinājumā spēja uzvarēt visas tuvākās konkurentes, FK Jelgava, Riga FC, FK RFS, bet ar Kurzemes derbijā izbraukumā spēja nospēlēt neizšķirti un neļāva ventspilniekiem pietuvoties turnīra tabulā. Šobrīd FK Liepāja/Mogo no 1.vietas šķir 4 punkti, kur jau kādu laiku komfortabli iekārtojušies Jūrmalas Spartaks. Lai arī viena spēle jūrmalniekiem ir rezervē, šīs dienas spēles cena ir ļoti augsta, uzvaras gadījumā Jūrmalas Spartaks spers lielu soli pretī otram čempionu titulam pēc kārtas, bet ja liepājnieki spēs reabilitēties un izcīnīt 3 punktus, tad cīņa par 1.vietu turnīra tabulā būs atklāta. FK Liepāja/Mogo trenējas pilnā sastāva, nelielas mikrotraumas ir dažiem spēlētājiem, bet uz gaidāmo spēli visi būs ierindā, vienīgi Ikaunieks nepiedalīsies, kurš jau ilgāku laiku ārstē pēdas lūzuma traumu. Ja skatās abu komandu kalendāru, tad liepājniekiem, tas ir bijis nedaudz smagāks, neskaitot virslīgas mačus, tad FK Liepāja/Mogo 7 dienu laikā ir divas reizes spēlējis ar FK Ventspils, kas dod cerību, ka pie smagām, agresīvām cīņām vairāk ir gatavi liepājnieki.

Jūrmalas Spartaks jau no sezonas sākuma iekārtojušies 1.vietā turnīra tabulā un diezgan komfortabli tur jūtas. Lai arī pēdējās spēlēs jūrmalniekiem nav tās veiksmīgākās 0:4 zaudējums pret FK Ventspils un smaga uzvara tikai papildlaikā Latvijas Kausa izcīņā pret FK METTA/LU, tas vienalga ļauj viņiem atrasties 1.vietā turnīra tabulā un skaidrs, ka arī pēc šīs kārtas viņi tur atradīsies. Jūrmalnieki galvenais trumpis ir sastāva komplektācija, netiek eksperimentēts un vienmēr laukumā dodas gandrīz vienāds sastāvs, galvenais komandas motors uzbrukumā, protams, Jevgēnijs Kozlovs, kurš ir arī virslīgas rezultatīvākais spēlētājs ar 7 vārtu guvumiem. Šodienas spēle jūrmalniekiem būs ļoti izšķiroša, zaudējuma gadījumā 1.vieta vairāk nebūs tik droša un atlikušajās spēlēs viss var gadīties un vissāpīgāk nokrist no līderu goda būtu sezonas izskaņā.

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis