Dramatisku uzvaru Latvijas kausa ceturtdaļfinālā svinēja “Liepāja”/”Mogo”, kas 86. minūtē mazākumā izlaida pārsvaru, taču kompensācijas laika pēdējās sekundēs tomēr izrāva uzvaru Ventspilī (2:1) un otro reizi kluba vēsturē iekļuva kausa pusfinālā. Uzvaras vārtus guva uz maiņu iznākušais Kristaps Grebis.

Lai arī iepriekš Pols Ašvorts kausa izcīņā mēdza rotēt sastāvu, dodot iespēju arī otrajam vārtsargam, šoreiz angļu speciālists panākumu recepti nemainīja un laukumā sūtīja to pašu vienpadsmitnieku, kas Virslīgā bija devis četras sausās uzvaras pēc kārtas (kausā “Monarhs” ar 9:1 tika sagrauts citā sastāvā). Tikmēr liepājnieki pēc uzvaras pār RFS (2:0) sākumsastāvā veica četras izmaiņas – laukumā devās Dmitrijs Hmizs, Raivis Andris Jurkovskis, Giorgi Eristavi un Serhijs Ševčuks, kurš jaunās komandas pamatsastāvā izgāja pirmoreiz.

Spēle sākās līdzīgā cīņā, un pirmā iespēja bija mājiniekiem, kad Eduards Tīdenbergs trešajā minūtē no gaisa bīstami sita gar tālo vārtu stabu. Savukārt “Liepāja”/”Mogo” savu pirmo izdevību pārvērta vārtu guvumā. Artūrs Karašausks ielauzās soda laukumā un cīņā ar Vadimu Žuļevu krita, nopelnot 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja Hmizs, aizsūtot Andreju Pavlovu uz nepareizo pusi (1:0). Mājinieki metās atspēlēties un puslaika otrajā pusē izpildīja trīs bīstamas piespēles gar vārtiem. Pēdējo no tām neveiksmīgi atsita Valentīns Raļkevičs, dāvinot iespēju Simonam Pauļum, taču drosmīgi lietuvieša sitienu bloķēja viens no aizsargiem.

Pirms otrā puslaika Tamazs Pertija uzbrucēju Karašauska un Eristavi vietā laida aizsargus Dario Tomiču un Denisu Ivanovu, un pēdējam no viņiem pēc standartsituācijas bija laba iespēja dubultot pārsvaru – bumba lidoja nedaudz pāri mērķim. 56. minūtē notika lūzuma punkts – Sadī Gejs savā laukuma pusē nevajadzīgi asi nospēlēja pret sāncensi un par rupjo izklupienu pelnīti tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm. Lai arī momentu nebija ļoti daudz, “Ventspils” spiediens arvien pieauga. 69. minūtē Tīdenbergs norībināja pārliktni, bet 86. minūtē dzeltenzilie beidzot panāca izlīdzinājumu – bumba pēc stūra sitiena soda laukumā atleca pie Adeleki Akinjemi, kurš perfekti sita tālajā stūrī (1:1).

Varēja šķist, ka nu iniciatīva pilnībā būs “Ventspils” rokās un kājās un ka pagarinājumā liepājniekiem draud trešā izstāšanās kausa ceturtdaļfinālā – un tieši Ventspilī! – pēc kārtas, bet nekā – “Ventspils” netika pat pie pagarinājuma. Pēdējo vārdu teica Grebis, kurš pēc Tomiča standartsituācijas kompensācijas laika pēdējās sekundēs pielaboja bumbu ar galvu un ieveda liepājniekus pusfinālā, liedzot “Ventspilij” turpināt izcīnītās trofejas aizstāvēšanu. Pusfinālā “Liepāja”, visdrīzāk, spēlēs pret RFS, kas ar 7:0 sagrāva “Karostu”.

 

Ventspils – Liepāja/Mogo 1:2 (0:1)
Vārti: Akinjemi 86′ – Hmizs 17′ (11m)’, Grebis 90’+3
Noraidījums: Gejs 56′
Brīdinājumi: Žuļevs, Jemeļins – Jurkovskis, Torress, Ševčuks, Tomičs
Ventspils: Pavlovs, Jemeļins, Akinjemi, Aijeguns, Žuļevs, Pauļus, Koļesovs, Obuobi (Rugins 69′), Tīdenbergs, Aleksejevs (Ajvazjans 75′), Rečickis (Alfa 82′)
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Hmizs, Kļava, Gejs, Karašausks (Tomičs 46′), Jurkovskis, Torress (Grebis 73′), Keitā, Eristavi (Ivanovs 46′), Strumija, Ševčuks
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

FOTO : Mārtiņš Sīlis

autors : sportacentrs.com