Šodien Latvijas futbola Virslīgas 18. kārtas spēlē vēl vienu panākumu svinēja ”Liepāja/Mogo”, kas katrā no puslaikiem guva pa vārtiem un ar 2:0 pieveica RFS. Pa vārtiem šajā spēlē Artūram Karašauskam un Raivim Andrim Jurkovskim.

Šajā sezonā savstarpējās spēlēs divas uzvaras bija izcīnījusi RFS, pie tam ”Liepāja/Mogo” pret šo Rīgas vienību vēl ne reizi nebija guvusi vārtus. RFS diskvalifikācijas dēļ šajā cīņā palīdzēt nevarēja smailes uzbrucējs Eduards Višņakovs, bet liepājniekiem joprojām no savainojuma turpina atkopties Jānis Ikaunieks.

Jau mača ievadā abas komandas demonstrēja ātru futbolu, un 8. minūtē arī pirmie vārti – kārtējo reizi sezonā ar individuālo meistarību, veicot kustību no kreisās malas uz centru, sitiena pozīciju sev izbrīvēja Artūrs Karašausks, kurš no 25 metriem ietrieca bumbu vārtu tuvajā apakšējā stūrī (1:0). Uz kādu brīdi spēle kļuva mierīgāka, bet puslaika vidusdaļā abas komandas atkal lielu uzsvaru lika uz ātrām darbībām priekšējā līnijā.

Gan pie Daniila Sizko, gan Valentīna Raļkeviča sargātajiem vārtiem tikai izpildīti daudz centrējumi. Tos ar noslēdzošo sitienu biežāk noslēgt izdevās liepājniekiem, tādējādi arī darba vārtos vairāk bija Sizko. Puslaika beigu daļā tuvu rezultāta izlīdzināšanai bija rīdzinieki, bet, pateicoties Raļkeviča veiksmīgai spēlei, mājinieki savus vārtus nosargāja neskartus. Pēc 45 minūtēm liepājniekiem minimāls 1:0 pārsvars.

Otrajā puslaikā mājinieki atdeva pretiniekiem bumbas kontroli un gaidīja savas iespējas pretuzbrukumos, kuras gan neveidojās. Tomēr ar disciplīnu aizsardzībā liepājniekiem viss bija kārtībā. Abi treneri aktīvi veica spēlētāju maiņas, un RFS sastāvā laukumā izgāja uzbrucējs Sergejs Vorobjovs, kurš sezonas sākumā cieta smagā autoavārijā. 78. minūtē pēc Milana Saviča otra brīdinājuma RFS palika mazākumā un vēl vairāk samazināja savas iespējas.

Trīs minūtes vēlāk Liepājas futbolisti arī guva otros vārtus, kad rupji kļūdījās Laša Šergelašvili, un ātrā tempā soda laukumā ieskrēja Raivis Andris Jurkovskis, mirkli vēlāk raidot bumbu brīvajā vārtu tālajā stūrī (2:0). 86. minūtē Andrejs Kaļiņins laukumā sūtīja Kasparu Dubru, kurš nesen kā atguvies pēc savainojuma. Izskaņā vēl viens lielisks sitiens Karašauskam, bumbai atsitoties pret vārtu stabu. Rezultāts vairs nemainījās, un mājinieki ierakstīja trīs punktus savā kontā.

Liepāja/Mogo – RFS 2:0 (1:0)
Vārti: Karašausks 9′ Jurkovskis 82′
Noraidījumi: Savičs 78′
Brīdinājumi: Lebamba, Hmizs – Savičs, Ulimbaševs, Savaļnieks
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Tomičs, Guejs, Kļava, Keitā, Lebamba, Strumija, Toress (Ivanovs 67′), Afanasjevs (Hmizs 35′), Karašausks, Karlsons (Jurkovskis 56′)
RFS: Sizko, Šergelašvili, Savičs, Isajevs, Savaļnieks, Solovjovs, Kozlovs, Ulimbaševs, Fertovs (Vorobjovs 65′), A.Višņakovs (Dubra 86′), Koveļs (Uldriķis 73′)

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis