Šovakar SynotTip futbola virslīgā tika aizvadītā pēdējā 16.kārtas spēle, kur tikās FK Jelgava un FK Liepāja/Mogo. Lai arī jelgavnieki pirmie izvirzījās vadībā FK Liepāja/Mogo spēja atspēlēties un svinēt uzvaru 3:1.

Šijā sezonā abas komandas bija tikušās divas reizes un abas reizes uzvaru izcīnīja liepājnieki. Ieskatoties turnīra tabulā, tad abām komandām 3 punkti šijā spēlē bija vajadzīgi vairāk kā jeb kad. Liepājnieki piedzīvojot zaudējumu pret FK METTA/LU mazliet pabojāja savas izredzes aizķerties vēl cīņā par čempionu titulu, bet uzvara šodienas spēlē atgrieztu viņus spēlē.

Liepājnieku sastāvā bija tikai nelielas izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējās kārtas spēli pret Riga FC, malā palika Kļava un Tomič, bet laukumā devās Jurkovskis un Tomkovič.

Jau no spēles sākuma liepājnieki vairāk kontrolēja bumbu, bet FK Jelgava nosēdās aizsardzībā un centās spēlēt uz pret uzbrukumiem. FK Liepāja/Mogo vairākkārtīgi bīstami uzbruka pretinieku aizsardzības zonā, bet vienmēr vieksmīgāki bija jelgavnieku aizsargi vai vārtsargs Ikstens.

Rezultātu atklāja FK Jelgava, kad liepājnieki nedaudz nesapratās savā aizsardzības zonā un atļāva izdarīt centrējumu FK Jelgava spēlētājam tieši uz Jaudzemi, kurš nekļūdījās un pārspēja ar galvu Raļkeviču. Pēc zaudētiem vārtiem liepājnieki turpināja dominēt laukumā un tas arī nesa panākumus. 1.puslaika izskaņā neatļauti soda laukumā tika kavēts Karlsons un galvenais tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi, precīzs Hmizs, ejot atpūtā 1:1.

2.puslaiku veiksmīgi iesāka liepājnieki jau 49.minūtē izvirzoties vadībā, tehniski nospēlēja Karašausks bīstami sitot pa vārtiem, bet bumba trāpija pa vārtu stabu, atlecot to saņēma Afanasjevs, kurš piespēlēja Karlsonam un Ģirts sita nekļūdīgi, atklājot savu vārtu rēķinu FK Liepāja/Mogo sastāvā.

Liepājnieki nedomāja apstāties, bet tieši otrādi, turpināja uzbrukt un kontrolēt bumbu pretinieku laukuma pusē. Pēc neilga laika, atkal Karlsons lika gavilēt viesu līdzjutējiem. Pēc individuāli laba reida Keita izpildījumā bumbu nogādāja Ģirtam Karlsonam aptuveni 20 metrus no vārtiem, Karlsons vienā pieskārienā raidīja bumbu vārtu stūrī, rezultāts 3:1.

Turpinājumā FK Jelgava nebija kur atkāpties, tādēļ uzbrukumā sūtīja visus savus raženos spēlētājus, par uzbrucēju pārtapa Mārcis Ošs, kas arī visbiežak sagādāja galvas sāpes FK Liepāja/Mogo aizsargiem. Lai arī kā jelgavnieki centās rezultāts palika nemainīgs un FK Liepāja/Mogo svinēja uzvaru.

 

Jelgava – FK Liepāja/Mogo 1:3 (1:1)

Vārti: Jaudzems 29′ – Hmizs 43′ (11m), Karlsons 47′, 59′
Brīdinājumi: Bakmazs 7′, Redjko 76′ – Lebamba 90+3′
Jelgava: Ikstens, Redjko, Hē, Bakmazs, Siņeļņikovs (Freimanis 46′), Šlampe, Kaubers (Flaksis 64′), Lazdiņš (Minkevičs 90′), Perepļotkins, Jaudzems, Ošs
Liepāja: Raļkevičs, Karašausks (Ivanovs 74′), El Hadži, Jurkovskis, Strumija, Hmizs, Tomkovičs (Ševčuks 67′), Keitā, Karlsons, Afanasjevs (Grebis 64′), Lebamba
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

“SynotTip” Virslīga, 16. kārta

Datums Spēle Vieta Laiks Rezultāts
30.07. Metta/LU – Spartaks Jūrmala Hanzas vidusskola 17:00 0:2 (0:1)
30.07. Riga – Ventspils “Skonto” stadions 19:00 0:2 (0:0)
31.07. Jelgava – Liepāja/Mogo Zemgales Olimpiskais centrs 19:00 1:3 (1:1)

autors : fkliepaja.lv

FOtO : Mārtiņš Sīlis