Šovakar, 19:45, ”Daugavas” stadionā Liepājā UEFA Eiropas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēli aizvadīs vietējā ”Liepāja”, kas ciemos ar lielām cerībām uz pozitīvu rezultātu sagaidīs kaimiņus no Lietuvas Marijampoles ”Sūduva”. Tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā.

”Liepāja” palikusi vienīgā Latvijas pārstāve UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. ”Ventspils” nespēja izmantot savu izsētās komandas statusu un pēc 0:0 Ventspilī zaudēja viesos Islandes ”Valur” ar 0:1, savukārt ”Jelgava” jau pret krietni spēcīgāku komandu divu spēļu summā piedzīvoja sakāvi ar 0:3.

Tuvu tam, lai piedzīvotu pagalam nepatīkamu izlidošanu, bija arī Tamaza Pertijas vadītā ”Liepāja”. No sākuma bija problēmas ar vīzu sakārtošanu, kā rezultātā uz Ziemeļīriju nevarēja aizbraukt daži futbolisti, bet pēc tam arī pagalam neveiksmīgs sniegums viesos pret ”Crusaders” – 1:3. Liepājniekus kārtējo reizi izvilka Artūra Karašauska filigrāni vārti, kas deva itin normālas cerības divu spēļu summā.

Liepājā pirmajā puslaikā Karašausks sarūpēja komandai iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu, ko realizēja Georgi Eristavi, bet jau otrā puslaika kompensācijas laika pēdējā minūtē individuāli izkārtoja sev sitienu un trāpīja vārtu apakšējā stūrī, liekot eksplodēt ”Daugavas” stadionam. Jāpiemin, ka īsi pirms tam viens no ”Crusaders” futbolistiem no pāris metriem netrāpīja tukšos vārtos.

Marijampoles ”Sūduva” pretiniece pirmajā kārtā bija krietni nopietnāka – pagājušās sezonas Latvijas čempionu ”Spartaka” galvenā trenera Oļega Kubareva trenētā Soļigorskas ”Shakhtyor”. Baltkrievijā izdevās noturēt 0:0, bet savā laukumā Lietuvā svinēt laimīgu 2:1 uzvaru, sarūpējot nelielu sensāciju. Pēc šīs sakāves Soļigorskas komanda no galvenā trenera amata atbrīvoja Kubarevu, neskatoties uz to, ka komanda šobrīd ir Baltkrievijas čempionāta līdere.

Lietuvas futbola eksperts Pauļus Jaķelis pirms Liepājas un Marijampoles cīņas abu komandu iespējas vērtēja līdzīgi. Viņš sagaida, ka Liepājā ”Sūduva” spēlēs piesardzīgi un vairāk domās par savu vārtu drošību. Jaķelis tieši aizsardzību uzsvēra par ”Sūduva” spēcīgāko pusi, tāpat izceļot standartsituācijas, kur pretiniekiem esot daudz iestrādātu kombināciju.

”Jau esam paguvuši noskatīties dažas viņu spēles. Tā ir jaudīga komanda ar savām standartsituācijām. Tas, ko esmu paguvis novērot, – viņi spēlē monotoni, bez liela ātruma. Varbūt atsevišķi spēlētāji arī ir ātri, taču komandas kopējie ātrumi nav lieli. Plus viņi ir asi, kas ir raksturīgi lietuviešu komandām. Tāpat viņiem ir leģionāri, kuri acīmredzami komandu padara stiprāku,” tā gaidāmo pretinieku komentēja ”Liepājas” galvenais treneris Tamazs Pertija.

Mača sākums ”Daugavas” stadionā Liepājā šovakar paredzēts pulksten 19:45. Biļetes par 5 eiro joprojām ir iegādājamas ”Biļešu serviss” kasēs. Tiešraidē spēli demonstrēs portāls Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanāls.

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis