SynotTip Latvijas Virslīgā futbolā “Liepāja/Mogo” Kurzemes derbijā savā laukumā ar 1:0 pieveica “Ventspili”, tiekot tikai pie trešā panākuma 16 aizvadītajos savstarpējos dueļos. Izšķirošos vārtus pēc individuāla reida guva Artūrs Karašausks, kurš 37. minūtē trieca bumbu zem pārliktņa.

“Liepāja/Mogo”, kuras sastāvā atgriezās Francijā pabijušais Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks, pirmo lielisko momentu izveidoja jau trešajā minūtē. Argentīnietis ar Latvijas pasi Kristians Torress pēc Artūra Karašauska piespēles nonāca vienatnē pret viesu vārtsargu Maksimu Uvarenko, taču tuvcīņā piekāpās. Uzbrukums turpinājās, bet Valērija Afanasjeva sitiens no labās malas lidoja garām tālajam stūrim.

Ventspilnieki atbildēja ar divām tikpat labām iespējām. Vispirms pēc soda sitiena visaugstāk lēca Adeleke Akinjemi, taču viņa sitiens ar galvu no tuvas distances lidoja pāri laukuma saimnieku vārtiem. 33. minūtē viesus arī pievīla precizitāte.

“Liepāja/Mogo” kļūdījās pie sava soda laukuma un uzdāvināja pretiniekiem bumbu, un tas ļāva lieliskā sitiena pozīcijā uzreiz nonākt Akinjemi. Viņa raidījumu atvairīja Valentīns Raļkevičs, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija “Ventspils” kapteinis Vitālijs Rečickis. Tomēr viņš nevis sita pustukšos vārtos, bet gan šāva bumbu debesīs.

Viesu galvenais treneris Pols Ašvorts pārdzīvoja, taču vēl ciešāk viņš galvu saķēra 37. minūtē, kad laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 1:0. Mirkli iepriekš garām situšais Karašausks nebaidījās uzņemties iniciatīvu, iegāja ventspilnieku soda laukumā, skaisti noguldīja vairākus pretiniekus, līdz no tuvas distances trieca bumbu tuvajā stūrī zem pārliktņa.

Karašauskam, kurš nesen nebija iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā, tas bija septītais precīzais sitiens sezonā, tādējādi viņš panāca Jevgeņiju Kozlovu no čempiona Jūrmalas “Spartaka”.

Jau no otrā puslaika ievada iniciatīvu pārņēma “Ventspils”, tomēr komandai, kas pēdējās trīs spēlēs kopā bija iesitusi vienus vārtus, un tos pašus pret pastarīti “Babīti/Dinamo”, ar uzbrukumu vērpšanu klājās grūti – saspēle tika veidota tuvāk un tālāk no soda laukuma, taču nekādi neizdevās saasināt situāciju.

Tikmēr laukuma saimnieki cerēja uz pretuzbrukumiem un standartsituācijām, un 79. minūtē no perfektas pozīcijas ar galvu netrāpīja El Hadži. Pēcāk “Liepāja/Mogo” sasparojās un uz mirkli tika pie bumbas kontroles, bet pārsvaru dubultot neizdevās. Tomēr aizsardzībā laukuma saimnieki bija vairāk nekā pārliecinoši, noturot uzvaru un nopelnot trīs punktus turnīra tabulā.

Liepāja/Mogo – Ventspils 1:0 (1:0)

Vārti: Karašausks 37′
Brīdinājumi: Tomkovičs, Karašausks – Boranijaševičs, Jemeļins
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Torress (Krušatins 69′), Ikaunieks, Hmizs, Karašausks, Kļava, Afanasjevs (Grebis 62′), Strumija, Keita, El Hadži, Tomkovičs (Tomičs 46′)
Ventspils: Uvarenko, Boranijaševičs, Aijeguns, Tīdenbergs (Pauļus 75′), Savčenkovs, Akinjemi (Karlsons 83′), Jemeļins, Žuļevs, Rečickis (Aleksejevs 83′), Rugins, Alfa
Galvenais tiesnesis:Andris Treimanis

autors : sportacentrs.com

FOTO : sensemedia