SynotTip futbola Virslīgas 11. kārtas spēlē ”Arkādijas” stadionā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja RFS, kas ar 2:0 pieveica ”Liepāja/Mogo” futbolistus, vārtus gūstot Leonīdam Koveļam un Daniilam Ulimbaševam.

Pirms šīvakara spēles abas komandas veiksmīgi aizvadījušas sezonas pēdējo posmu. Liepājniekiem bija četras uzvaras pēc kārtas, kamēr RFS, lai arī smagās cīņās, izdevās uzvarēt pēdējos divus mačus. Kurzemnieki pēc labā perioda pacēlās uz otro vietu tabulā, kamēr rīdzinieki joprojām bija tikai sestajā vietā. Viesiem šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt līderis Artūrs Karašausks.

Mača sākumā neliels pārsvars bumbas kontrolē bija viesiem, kuri gan pie sitiena pozīcijām tikt nespēja. 12. minūtē, veidojot savu uzbrukumu, aizsardzībā iekrita liepājnieki – Daniils Ulimbaševs laicīgi atdeva piespēli uz malu Aleksejam Višņakovam, kurš ierāvās soda laukumā un sita no labas pozīcijas, bet precīzi spēlēja viesu vārtsargs Pāvels Doroševs. RFS pārsvars momentu veidošanā auga, un 26. minūtē pēc tehniska Višņakova centrējuma soda laukumā Leonīds Koveļs apsteidza Doroševu, izpildīja sitienu ar galvu, taču neveiksmīgi trāpīja pa vārtu pārliktni.

Tamaza Pertijas vadītajai komandai pāris iespējas izveidojās pēc pretinieku stūra sitieniem, proti, pēc labas spēles aizsardzībā Giorgi Eristavi divas reizes skrēja pretuzbrukumos – vienā no situācijām uzbrukumu ar dzeltenās kartītes nopelnīšanu apturēja Roberts Savaļnieks, bet otrajā momentā Eristavi pats pārāk ilgi meklēja piespēli. Abas komandas savā soda laukumā spēlē kompakti un bīstamu momentu pirmajā puslaikā vairs nebija – pēc 45 minūtēm bezvārtu neizšķirts.

Itin vienmuļam otrā puslaika sākumam sekoja Valērija Afanasjeva sitiens no tālas distances, bet Germans Māliņš atsita bumbu sev priekšā, un Leonelam Strumijam pietrūka pavisam maz, lai spētu izdarīt konkrētu sitienu. 70. minūtē arī pirmie vārti – uz maiņu uznākušais Artjoms Osipovs netrāpīja pa bumbu, Višņakovs tehniski precīzi piespēlēja Koveļam, kurš ar galvu sita praktiski tukšos vārtos (1:0). Skaidrs, ka liepājnieki lielāku uzsvaru turpinājumā lika uz vārtu gūšanu, un 82. minūtē vēl viens pretuzbrukums – Roberts Savaļnieks centrēja soda laukumā, kur Daniils Ulimbaševs apsteidza Doroševu un ar galvu pārvirzīja bumbu vārtos (2:0).

FK RFS – FK Liepāja/Mogo 2:0 (0:0)

Vārti:Koveļs 70’ Ulimbaševs 82’
Brīdinājumi:Savaļnieks
FK RFS:Māliņš, Šergelašvili, Rode, Isajevs, Savaļnieks, Fertovs, Kozlovs, Solovjovs, Ulimbaševs (Uldriķis 84’), Višņakovs (Grīnbergs 90+1′), Koveļs
FK Liepāja/Mogo:Doroševs, Jurkovskis, Guejs, Ivanovs, Keitā, Kļava, Strumija, Hmizs (Ķigurs 74’), Afanasjevs (Grebis 74’), Eristavi, Toress (Osipovs 66’)
Galvenais tiesnesis:Mareks Ķere

autors : sportacentrs.com

Foto : Mārtiņš Sīlis