Artūram Karašauskam gūstot savus sestos vārtus jaunajā Latvijas futbola čempionāta “Synottip” Virslīgas sezonā, “Liepāja/Mogo” desmitās kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 2:1 apspēlēja tabulas pastarīti “Babīti/Dinamo”.

“Babītei” sastāvā bija lieli iztrūkumi, kas lika liepājniekus uzskatīt par vēl izteiktākiem favorītiem, tomēr jau trešajā minūtē mājinieki sarīkoja bīstamu momentu viesu soda laukumā. Pirmā puslaika pirmajā pusē bumbas kontrolē, protams, liels pārsvars Vēju pilsētas spēlētājiem, taču arī Pāvelam Doroševam nebija garlaicīgi Liepājas vārtos – Babītes futbolisti nekautrējās izmantot katru iespēju, lai uzsistu pa vārtiem, pat ja situācija nav tā labākā.

23. minūtē Artūrs Karašausks nebija tālu no vārtu guvuma, mēģinot kritienā ar kāju pielabot no labās puses centrēto bumbu vārtu priekšā. Sešas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena Oskars Kļava ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem. Tomēr visus liepājnieku centienus mājinieki spēja labi ierobežot, turklāt veidoja uzbrukumus arī paši, un pēc 45 minūtēm vēstīja par godīgu neizšķirtu – 0:0.

Neraugoties uz labi aizvadīto puslaiku, pirms otrā “Babīte” veica divas izmaiņas sastāvā, laukumā sūtot Edgaru Fjodorovu un Oto Šeļegoviču. 52. minūtē mājinieki bija ļoti tuvu rezultāta atklāšanai – Doroševs kļūdījās izgājienā, Grjaznovs sita pa vārtiem, taču liepājnieki izsita bumbu no vārtu līnijas. 55. minūtē ar roku tieši pie soda laukuma robežas labajā pusē nospēlēja mājinieki, pasniedzot izcilu standartsituāciju “Liepājai/Mogo”. Eristavi gan bumbu sita “sieniņā” un briesmas bija garām.

61. minūtē Karašausks, neraugoties uz “Babītes” nocietināto aizsardzību, soda laukuma kreisajā pusē veica apspēlēšanas kustību un skaisti sita ar kreiso kāju, bumbu trāpot vārtu tīklā un panākot vadību viesu komandai – 1:0. 65. minūtē situāciju jau pretējā soda laukumā saasināja “Babīte”, uzbrucējs krita, taču centieni izlūgties pendeli cieta neveiksmi. 74. minūtē Karašausks atkal bija tuvu vārtu guvumam, taču šoreiz glāba mājinieku vārtsargs Vjačeslavs Kudrjacevs.

75. minūtē Giorgi Eristavi saņēma bumbu soda laukumā tieši pretī vārtiem aptuveni 15-16 metru attālumā, mainīja virzienu un sita bumbu vārtos – jau 2:0 Liepājas labā. Viesi gan neapstājās un vēlējās gūt trešos vārtus. Īpaši aktīvs bija Karašausks, tomēr viņam pašā izskaņā par simulāciju dzeltenā kartīte, līdz ar to diskvalifikācijas dēļ būs jāizlaiž nākamā spēle pret RFS. Izskaņā gan vēl goda vārtus guva Aleksejs Saveļjevs, atlēkušo bumbu raidot Doroševa vārtos un pieliekot punktu spēlei – ar 2:1 uzvaru svinēja “Liepājas/Mogo”.

Babīte/Dinamo – Liepāja/Mogo 1:2 (0:0)
Vārti: Saveļjevs 90′ – Karašausks 61′, Eristavi 72′
Brīdinājumi: Bagdasarjans 72′ – Ivanovs 78′
Babīte/Dinamo: Kudrjavcevs, Grjaznovs (Smans 87′), Homins, Daņilovs, Dresmanis, Rimkuss (Šeļegovičs 46′), Bagdasarjans, Saveļjevs, Studāns, Hohlovs (Hohlovs 46′), Mukins.
Liepāja/Mogo: Doroševs, Karašausks, Jurkovskis, Kļava, Hmizs (Grebis 55′), Afanasjevs (Diops 78′), Keitā, Torress (Ķigurs 68′), Strumija, Ivanovs, Eristavi.
Galvenais tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis