Sestdien, 1.aprīlī 14:00, stadiona “Daugava” rezerves laukumā SynotTip futbola virslīgas 3.kārtas spēlē FK Liepāja/Mogo uzņems SK Babīte/Dinamo

FK Liepāja/Mogo sezonu iesāka ar minimālu zaudējumu pret vieniem no čempionāta favorītiem Riga FC 0:1, bet 2.kārtā jau bija jātiekas ar iepriekšējā gada medaļniekiem FK Jelgava. Aizraujošā spēlē tika izcīnīta smaga uzvara izbraukumā ar rezultātu 2:1, galvenie spēles varoņi Dmitrijs Hmizs, kurš ar 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu 1:1, bet uz maiņu nākušais Giori Eristavi guva uzvaras vārtus, kas bija arī viņa pirmie vārti virslīgā. Lai arī divās spēlēs ir izcīnīta viena uzvara liepājnieku nometnē panikas nav. Ja sezonas pirmajā spēlē ļoti daudz no cerēta laukumā neizdevās, tad spēlē pret FK Jelgava liepājnieki spēja parādīt daudz labāku sniegumu, kā arī raksturu, kas ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru. Šobrīd liepājnieki atrodas 6.vietā, bet viena uzvara ļaus pacelties jau uz turnīra galvgali, jo šobrīd tabula ir ļoti blīva un pirmās sešas komandas šķir vienīgi punkts.

SK Babīte/Dinamo sezonu ir iesākusi ļoti cienīgi, ja pirms sezonas vairāk runāja par to, ka debitanti nebūs spējīgi pretoties pret virslīgas komandām un tika novērtēta kā stabila pastarīte, tad pirmās divās kārtās jau parādīja, ka visiem skeptiķiem ir mazliet jāpadomā. 1.kārtā minimāls zaudējums pret FK Jelgava 0:1 ar iespējam pat izlīdzināt rezultātu un izraut punktu spēlē. Kas neizdevās 1.kārtā, tas izdevās 2.kārtā pret RFS, kad tika izcīnīts punkts nospēlējot neizšķirti 0:0. SK Babīte/Dinamo apzinās, ka pret TOP6 komandām būs jāspēlē vairāk vai mazāk no aizsardzības, kas pierādījās arī pirmajās spēlēs, kad vārtu gūšanas iespējas bija salīdzinoši maz. Ja SK Babīte/Dinamo spēs laukumā parādīt savu labāko sniegumu aizsardzībā un izmantos savas izdevības uzbrukumā, tad ir iespēja pacīnīties par punktiem arī pret liepājniekiem. 

Spēles pret nomināli vājākiem pretiniekiem vienmēr ir ļoti svarīgas, lai arī sezona tikko kā ir sākusies, zaudēti punkti pret tabulas lejas gala komandām var ļoti sāpīgi atspēlēties sezonas izskaņā ko FK Liepāja/Mogo jau piedzīvoja iepriekšējā sezonā, tādēļ domājams, ka liepājniekiem motivācijas netrūkst, lai izcīnītu 3 punktus savu skatītāju priekšā.

 

Tiekamies stadionā! 

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis