Liepājnieki uz Tallinu devās, kā Ziemas kausa līderi, divās spēlēs divas uzvaras un vārtu attiecība 8:0, bet objektīvi tika uzvarētas divas komandas no tabulas lejasgalas – Babīte un FK Trakai dublieri.

Spēle pret Nomme Kalju varētu saukt par pirmo pārbaudes spēli, kur liepājnieki nebija favorītu lomā.

1.puslaikā FK Liepāja galvenais treneris laukumā laida eksperimentālu sastāvu ar vairākiem pārbaudāmajiem spēlētājiem, bet rezervē atstāja FK Liepāja aizsardzības balstus Kļavu un Ivanovu. Jau spēles sākumā pretinieki Nomme Kalju spēlēja agresīvi un lika liepājniekiem vairāk aizstāvēties nekā domāt par uzbrukumu. Jau pēc nepilnām 15 minūtēm rezultātu atklāja mājinieki, kad FK Liepāja soda laukumā neatļauti tika gāzts pretinieku uzbrucējs. Valentīns Raļkevičs 11 metru soda sitienu atsita, bet ar atkārtoto sitienu bumba atrada ceļu vārtos 1:0. Pēc 5 minūtēm jau rezultāts kļuva 2:0, kad aizsardzībā nesapratās liepājnieki un izlaida vienu pret Raļkeviču pretinieku, šoreiz pārāks bija Nomme Kalju spēlētājs. FK Liepāja pēc ātri zaudētiem diviem vārtiem nespēja attapties, kad jau rezultāts uz tablo vēstija 0:3. Pie šī rezultāta FK Liepāja veica maiņas, laukumā sūtot Ivanovu un Kļavu, kas nomainīja Gueye un Bachiashvili.

2.puslaikā liepājnieki rādīja pa visam citu spēli. Lielāko spēles daļu atrodoties pretinieku laukuma pusē, veidojot vairākus bīstamus uzbrukums. Jau pēc neilga laika tas vainagojās panākumiem, kad tika nozīmets 11 metru soda sitiens uz Nomme Kalju vārtiem, bet atkal labāks bija vārtsargs. Spiediens turpināja augt no FK Liepāja puses un drīzvien jau rezultāts bija 1:3, kad precīzs bija Jurkovskis. FK Liepāja turpināja presingu, kas ļāva izveidot vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas, bet vienmēr kaut kas nedaudz pietrūka. Nomme Kalju atbildēja ar pāris bīstamiem uzbrukumiem, kuri līdz vārtu gūšanas iespējai pat neaizgāja, bet pārsvaru spēja palielināt pēc soda sitiena, kad ļoti precīzi bumba lidoja pāri liepājnieku mūrim un vārtu apakšējā stūrī. Turpinājumā liepājnieki centās samazināt vārtu starpību, bet tas neizdevās. Piedzīvots pirmais zaudējums 1:4 Ziemas kausā pret Nomme Kalju.

FK Liepāja nākamo spēli aizvadīs jau 7.februārī pret FK Ventspils.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis