“SynotTip” Latvijas futbola virslīgas komanda “Liepāja” ceturtdien tradicionālās Ziemas kausa izcīņas spēlē ar 6:0 (3:0) viesos sagrāva Lietuvas vicečempiones “Trakai”.

 

Pirms gaidāmās spēles jau bija zināms, ka pretinieki spēli aizvadīs ar savu otro sastāvu, jo nomināli pirmais sastāvs atradās Baltkrievijā, kur aizvada pārbaudes turnīru, interesanti, ka turnīrā piedalās arī FK Ventspils, kas spēlēja neizšķirti ar FK Trakai 1:1.

Liepājnieki spēlei gatavojās ļoti nopietni, galvenais treneris Tamazs Pertija laukumā laida šī brīža spēcīgāko sastāvu ar diviem leģionāriem kuri pievienojušies uz pārbaudi, viens no tiem jau ir parakstījis līgumu un var atklāt, ka tas ir Gruzijas pilsonis Giorgi Eristavi.

Jau no spēles sākuma liepājnieki parādīja, ka pretinieku uztver nopietni un atlaides netiks dotas. Pārliecinoša bumbas kontrole un spēle tika aizvadīta ar nospiedošu FK Liepāja pārsvaru, kas arī bija redzams rezultātā. Jau spēles 7.minūtē precīzs bija Eristavi, pēc neilga laika Osipovs rezultātu dubultoja, ejot atpūtā pirms 2.puslaika Giorgi Eristavi guva savus otros vārtus, kas nozīmēja jau graujošu 3:0 pēc spēlētām 45 minūtēm.

2.puslaikā jau pašā sākumā Eristavi nokārtoja sev hattrick, turpinājumā liepājnieki turpināja spēlēt ātri un agresīvi, kas pretiniekiem sagādāja lielas problēmas. Tādas reālas iespējas samazināt vārtu starpību tā arī neizdevās izveidot FK Trakai. Spēles izskaņā vēl divi bezatbildes vārti un liepājnieki svinēja otro sauso uzvaru Ziemas Kausā.

Nākamo spēli FK Liepāja aizvadīs jau otrdien 31.janvārī, kad Tallinā tiksies ar Nomme Kalju, spēles sākums 14:00.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis