“SynotTip” futbola Virslīgā “Liepāja” zaudējusi arī teorētiskas izredzes nosargāt čempiones titulu un samazinājusi savas cerības izraut bronzu, izbraukumā ar 1:3 ciešot sakāvi pret “Mettu/LU”. “Mettas” uzvara savukārt nozīmē, ka BFC “Daugavpils” šosezon paliek pēdējā vietā un atgriezīsies pirmajā līgā.

Andra Riherta vadītajai “Metta/LU” šodien bija iespēja ar uzvaras palīdzību garantēt sev vismaz septīto vietu un oficiāli nosūtīt BFC “Daugavpils” uz pirmo līgu. Diskvalifikācijas dēļ gan nevarēja spēlēt aizsargs Dāvis Sandis Strods, atgriezies bija Kirils Ševeļovs, bet vārtos stājās Dāvis Ošs. Kopumā “Mettas” sākumsastāvā devās pieci leģionāri.

“Liepāja” savukārt pēc izlašu pārtraukuma rezervē atstāja Latvijas izlases dalībniekus Kasparu Gorkšu un Kristianu Torresu, tāpat spēlēt nevarēja argentīnietis Leonels Strumija. Lai arī spēles protokolā vēl bija norādīts vārtsargs Pāvels Doroševs, taču realitātē vārtus tomēr sargāja Gļebs Sopots. Pirmoreiz šosezon toties sākumsastāvā devās 19 gadus vecais Dēvids Dobrecovs, kurš Virslīgas mačā nebija bijis laukumā kopš augusta sākuma.

Spēles pirmajā puslaikā “Liepāja” bumbu kontrolēja daudz vairāk, bet patiešām labu vārtu gūšanas momentu radīja tikai pēc 40. minūtes, kad Kristaps Grebis bīstami ielauzās pretinieku soda laukumā, bet Romāna Mickeviča sitiens tika bloķēts. Puslaika vidū gandrīz pie laba sitiena tika arī Dobrecovs, kamēr “Metta” lielākoties centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Sasummējot pirmās 45 minūtes, jāatzīst gan, ka praktiski nekas nopietns uzbrukumā nesanāca ne vienai, ne otrai komandai.

Šai spēlei bija nepieciešams vienas komandas vārtu guvums, un par to parūpējās “Metta”, kad 57. minūtē pēc stūra sitiena Eduards Emsis trāpīja no vārtu priekšas un izvirzīja savu komandu vadībā. Tas uzreiz lika uzvirmot emocijām abās nometnēs, taču “Liepāja” pavisam drīz panāca neizšķirtu, kad radās haoss pie Oša vārtiem, bet bumba veiksmīgi nonāca pie 18 gadus vecā Marka Kurtiša. Kurtišs tikai pirms brītiņa bija iznācis laukumā, bet uzreiz guva vārtus, pēc kuriem abu komandu futbolisti iesaistījās asumos par to, kurš paņems bumbu no vārtiem un aiznesīs uz laukuma centru.

Izcēlās asumi arī starp diviem latviešu veterāniem – Oskaru Kļavu un Ģirtu Kalniņu, par ko abi saņēma brīdinājumus. Liepājnieku emocijas šoreiz iegāza viņus pašus, jo jau pēc pāris minūtēm Usmans Abass ar sitienu pa tiešo no gaisa veiksmīgi trāpīja bumbu vārtos un atkal panāca vadību “Mettai”. “Liepājas” centieni izraut neizšķirtu nebija īpaši pārliecinoši un piedzīvoja smagu triecienu spēles izskaņā, kad “Mettas” leģionārs Adamu Abbulahi trieca bumbu vārtos trešo reizi. Rezultātam kļūstot 1:3, neizturēja Kļavas nervi, kurš atklāti “nopļāva” pretinieku ātrajā uzbrukumā un saņēma otro dzelteno kartīti.

“Metta” ar savu otro sezonas uzvaru pār “Liepāju” turpina saglabāt intrigu cīņā par sesto vietu, turklāt, panākot 13 punktu pārsvaru, garantējusi, ka BFC “Daugavpils” atlikušajās četrās spēlēs vairs pat teorētiski nevar izglābties no pēdējās vietas. “Liepāja” ar šodienas zaudējumu var teikt ardievas cerībām uz titula aizstāvēšanu, tāpat arī ir būtiski mazinājušās Viktora Dobrecova vadītās komandas iespējas iespraukties medaļnieku vidū – trešajā vietā esošajai “Jelgavai” ir par četriem punktiem vairāk un divas spēles rezervē.

”Metta/Latvijas Universitāte”-”Liepāja” 3:1 (0:0)

Vārti: Emsis 57`, Abass 68`, Abdulahi 88` – Kurtišs 64`
Noraidījums: Kļava 90`
Brīdinājumi: Kalniņš, Emsis – Kļava
Metta/LU: Ošs, Kalniņš, Ševeļovs, Mijazaki (Vardanjans 58`), Jamazaki (Uldriķis 65`), Abass, Abdulahi, Indrāns (Fjodorovs 90+3`), Ašrifē, Emsis, Šibass
Liepāja: Sopots, Grebis, Kluks, Afanasjevs, Brtans (Torress 56`), Gucs, D. Dobrecovs (Kurtišs 59`), Kļava, Tomičs, Ivanovs, Mickevičs (Kārkliņš 73`)
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis