Sestdien, 15.oktobrī 16:00, Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā FK Liepāja aizvadīs savu pēdējo SynotTip futbola virslīgas spēli izbraukumā, kad tiksies ar FS METTA/LU.

Iepriekšējā kārtā ļoti svarīgā cīņā par 3 punktiem, liepājnieki savu skatītāju priekšā atzina FK Jelgava pārākumu ar rezultātu 3:1, lai arī iespējas bija abām komandām ar to realizāciju daudz labāk veicās jelgavniekiem, kas svinēja uzvaru un nostiprinājās 3.vietā turnīra tabulā. Šobrīd FK Liepāja atrodas 4.vietā ar 38 punktiem 24 spēlēs, bet 3.vietā esošā FK Jelgava spējusi iekrāt 42 punktus 23 spēlēs, kas nozīmē, ka pat teorētiski tie atstatums var būt 7 punkti. Līdz sezonas beigām ir atlikušas 4 spēles, bet liepājnieki nedomā apstāties, komanda trenējas pilnā sastāvā un gatavojas izšķirošajām spēlēm. Kamēr vēl ir iespēja aizķerties cīņā par medaļām tamēr tas tiks darīts. FK Liepāja sezonas nobeigums ir salīdzinoši vieglāks nekā labāko trijniekam, atlikušas spēles pret visām otrā četrinieka komandām. Lai turpinātos cīņa par trijnieku liepājniekiem ir jāspēj savākt maksimālais punktu skaits atlikušajās spēlēs un jācer, ka paklups pretinieki.

FS METTA/LU sezonas sākums bijs izdevies ļoti labs, brīdi pat turoties labāko trijniekā, bet šobrīd sezonas izskaņā atkal jāsamierinās ar 7.vietu tabulā, pēdējās 8 spēlēs izcīnīta viena uzvara, kas interesanti, ka uzvara tieši pār FK Liepāja izbraukumā. Komandas galvenais mērķis noteikti ir izpildīts – vieta virslīgā saglabāta, lai arī visticamāk būs pārspēles par palikšanu, bet pēdējos gados ir pierādījies, ka pārspēlēs izcīnīt uzvaru 1.līgas komandai pār virslīgas komandu ir ļoti grūti, ja ne pat nereāli. Komandas galvenais vadonis viennozīmigi ir Gatis Kalniņš, kurš jau vairākus gadus ir izteikta komandas vērtība. Spēlētājs ar savu garo augumu var spēlēt kā uzbrukumā tā arī aizsardzībā, kas pierādījās arī iepriekšējā tikšanās reizē pret FK Liepāja, kas Kalniņš laukumā devās kā aizsargs, bet spēja gūt vārtus. FS METTA/LU šobrīd vēl var aizķerties un pakāpties par vietu augstāk, bet tas nozīmē, ka komandai ir jāsāk vākt punkti, vai tas izdosies pret FK Liepāja to redzēsim sestdien.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis