Piektdien, 23.septembrī, stadionā “Daugava” pēdējais šīs sezonas Kurzemes derbijs Liepājā.

FK Liepāja SynotTip futbola virslīgas 23.kārtas spēlē uzņems FK Ventspils, spēles sākums 20:00.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā izbraukumā cīnījās neizšķirti 0:0 pret līdervienību Jūrmalas Spartaks, kas nozīmē, ka vēl tuvāk savam pirmajam čempiona titulam ir tieši jūrmalnieki. Liepājnieki ar šo neizšķirtu spēja apsteigt FK Jelgava un atgriezās 3.vietā turnīra tabulā ar 37 punktiem 22 spēlēs, bet FK Jelgava iekrājusi 36 punktus, bet ar spēli rezervē.

Liepājniekiem vienīgi der uzvara un 3 punkti, cits spēles iznākums priekšrocību dos konkurentiem, 2.vietā esošā FK Ventspils vēl aizvien domā par 1.vietu, kas nav nemaz tik nereāli, sakrātie 43 punkti 22 spēlēs vēl aizvien viņus pieskaita pie čempionu titula tīkotājiem.FK Liepāja uzvaras gadījumā pietuvosies ventspilniekiem un nostabilizēsies labāko trijniekā.

FK Ventspils visu sezonu aizvada bez lieliem kritumiem, lai arī parādītā spēle brīžiem nav tā ko gaida ventspilnieku kvēlākie fani, vēl aizvien FK Ventspils atrodas tabulas augšgalā un izskatās, ka līdz pat pēdējai kārtai centīsies aizķerties cīņa par čempionu titulu. Galvenais vilcējspēks ir pieredzējušais Ģirts Karlsons, kurš ir rezultatīvākais virslīgas spēlētājs, guvis 14 vārtus. Lai arī FK Ventspils iepriekšējā kārtā ne bez grūtībām pieveica Riga FC ar rezultātu 1:0, šīs sezonas bilance Kurzemes derbijos ir pārliecinoši labāka FK Ventspils, pēdējās 4 tikšanās reizēs, ieskaitot Latvijas Kausu, liepājnieki spējuši izcīnīt tikai punktu, kad virslīgas startā cīnījās neizšķirti 2:2.

Vai šoreiz liepājnieki spēs iepriecināt savus līdzjutējus un izcīnīt tik ļoti svarīgos 3 punktus? Redzēsim jau piektdien 20:00 stadionā “Daugava”

FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : “Zinām, cik svarīga ir šī spēle un šie 3 punkti. Apsolu, ka laukumā katrs atdos visus spēkus, lai izcīnītu uzvaru. Šis būs viennozīmīgi interesantākais Kurzemes derbijs šijā sezonā.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis