Sestdien, 17.septembrī Jūrmalā stadionā “Sloka” FK Liepāja aizvadīs SynotTip futbola virslīgas 22.kārtas spēli pet vietējo Jūrmalas Spartaks.

Liepājnieki pēdējās divās kārtās izcīnījuši minimālas uzvaras ar rezultātu 1:0 pret Riga FC un BFC Daugavpils, kas nozīmē, ka mazliet ir atjēgušies no zaudējumu sērijas, kas bija ļoti rezultatīva, zaudējums pret FK Ventspils 2:3 un pret FK Jelgavu 2:3 bija diezgan sāpīgi, tad zaudējums pret FS METTA/LU 2:3 jau bija tuvu katastrofai. Šobrīd liepājnieki atrodas 4.vietā turnīra tabulā, bet ar labām iespējam pacīnīties vēl par augstāku vietu. 3.vietā esošā FK Jelgava ir iekrājusi tik pat punktu 36, bet viena spēle rezervē, bet FK Ventspils ir diezgan stabili iekārtojušies 2.vietā ar 40 punktiem 21 spēlē. Uzvaras gadījumā liepājnieki vēl aizvien turpinātu cīņu par medaļām, kā arī liktu panervozēt Jūrmalas Spartaks, kuriem vairs 1.vieta nebūtu tik pārliecinoša.

Jūrmalas Spartaks visu sezonu aizvada ļoti augstā līmenī, lai arī daudzi skeptiķi gaidīja brīdi, kad komanda sāks zaudēt, tas īsti nenotika un Jūrmalas Spartaks turpina spēlēt pārliecinoši. Lai arī iepriekšējā kārtā zaudēti punkti pret Riga FC (1:1), vienalga Spartaks atrodas pārliecinoši 1.vietā turnīra tabulā, 21 spēlē spējuši iekrāt 48 punktus.

Šijā sezonā Jūrmalas Spartaks un FK Liepāja tikušies 3 reizes, neviena no tām nav beigusies neizšķirti, ja sezonas sākumā lielu pārsteigumu sagādāja Jūrmalas Spartaks uzvarot liepājniekus viesos ar rezultātu 2:1, tad nākamās divās tikšanās reizēs pārāki bija FK Liepāja, it īpaši skaista uzvara bija savu skatītāju priekšā, kad spēles izskaņā Kristaps Grebis izrāva uzvaru liepājniekiem 4:3. Vai FK Liepāja spēs sagādāt 4 zaudējumu sezonā Jūrmalas Spartaks, to redzēsim jau sestdien!

 

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis