Latvijas futbola izlases kandidātu loku pirmoreiz papildinājis nesen Latvijas pilsonību ieguvušais argentīnietis Kristians Damians Torress.

Kristians Damians Torress kļuvis par Latvijas izlases kandidātu saraksta 24. pārstāvi, kas gatavosies pārbaudes spēlei pret Luksemburgu un PK 2018 atlases cikla ievadspēlei pret Andoru. Torresa izsaukums veikts vairākas dienas pēc sākotnējā kandidātu saraksta paziņošanas.

No šī kandidātu loka smagas traumas dēļ nācās svītrot Denisu Rakelu, bet viņa vietā galvenais treneris Marians Pahars jau izsauca Robertu Savaļnieku un Borisu Bogdaškinu. Kandidātu sarakstā līdz ar to ir viens spēlētājs par daudz, jo Pasaules kausa spēlei oficiāli varēs pieteikt tikai 23 futbolistus.

Torress Latvijas pilsonību ieguva šovasar, pamatojoties uz Saeimas lēmumu, kas bija balstīts uz Torresa nopelniem Latvijas labā un vairāku Latvijas futbola personību, ieskaitot galvenā trenera Mariana Pahara, rekomendācijas vēstulēm. Šis viņam ir pirmais izsaukums uz Latvijas izlasi un potenciālā debija tās rindās, tāpat arī viņa iziešana laukumā būs pirmā reize, kad Latvijas futbola izlasi pārstāvētu Dienvidamerikā dzimis futbolists.

Torress jau trešo sezonu pēc kārtas pārstāv „Liepājas” komandu, kurā šosezon aizvadījis 14 spēles un guvis vienus vārtus, vairākās spēlēs paliekot arī ārpus pamatsastāvā. Komandai gan kopumā šosezon neklājas pārāk labi un tā zaudējusi trīs no pēdējām piecām spēlēm, taču vakardienas spēlē Virslīgā tieši Torress guva “Liepājas” uzvaras vārtus, palīdzot pieveikt “Riga”. Kopvērtējumā pašreizējā čempione “Liepāja” joprojām šobrīd tā ir trešajā vietā, taču tuvākajai sekotājai „Jelgavai” veselas divas spēles rezervē.

Torress ir otrs „Liepājas” pārstāvis izlases kandidātu sarakstā un pievienosies valstsvienības kapteinim Kasparam Gorkšam, kamēr no Virslīgas pārliecinošā līdera Jūrmalas “Spartaka” kandidātu sarakstā joprojām nav neviena pārstāvja. Jāatgādina, ka Torress pagājušajā sezonā tika atzīts par Virslīgas gada labāko spēlētāju.

2. septembrī Latvijas izlase “Skonto” stadionā pārbaudes spēlē tiksies ar Luksemburgu (spēles sākums plkst. 20:30), bet 6. septembrī izbraukumā uzsāks 2018. gada Pasaules kausa ciklu, ar mājinieci Andoru tiekoties plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis