“SynotTip” Virslīgā nervozu uzvaru izcīnīja Latvijas čempione “Liepāja”, kas, pateicoties Kristiana Torresa tālsitienam, 88. minūtē izrāva uzvaru pret “Riga” un turpina cīņu par medaļām, jo kopvērtējumā izdevās apsteigt “Jelgavu” un pacelties uz trešo vietu.

Latvijas čempione “Liepāja” pirmo momentu izveidoja 17. minūtē, kad soda sitienu no 20 metriem izdarīja Valērijs Afanasjevs, tomēr bumba lidoja pāri laukuma saimnieku vārtiem. “Riga” atbildēja ar pretuzbrukumiem, tomēr trūka precizitātes noslēdzošajā fāzē. Līdzīgas problēmas radās arī kurzemniekiem, jo 26. minūtē Romāns Mickevičs tika garām aizsargam, ielauzās soda laukumā un sita no kreisās puses, bet garām tālajam stūrim.

Pēc trim minūtēm soda laukumā no otras puses ielauzās Afanasjevs, ar kreiso kāju sitot tuvajā stūrī, bet “Riga” glāba vārtsargs Igors Litovka. Mājinieki atkal atbildi parādā nepalika, no tālākas distances pārbaudot Pāvela Doroševa modrību, bet arī “Liepājas” vārtsargs tika galā ar sitienu. Tādējādi pēc pirmā puslaika rezultāts nebija atklāts – 0:0.

Arī otrā puslaika pirmajā pusē notikumus laukumā kontrolēja “Liepāja”, taču izveidot bīstamas situācijas neļāva sāncenšu aizsardzības līnija. Centrējumu no labās malas izdarīja Dino Kluks, bet neviens komandas biedrs līdz bumbai neaizsniedzās. Tūdaļ sekoja piespēle gar vārtiem no otras puses, bet lielisks atkal bija Litovka.

69. minūtē Latvijas izlases uzbrucēju Robertu Savaļnieku nomainīja “Riga” pēdējais papildinājums – Aristīds Bansē no Burkinafaso. Viņš var lepoties ar iespaidīgu ierakstu dosjē – aizvadītas 48 spēles un gūti desmit vārti Vācijas Bundeslīgā, pārstāvot “Mainz” komandu. Viņa došanās laukumā spārnoja “Riga” labākā momenta izveidošanai.

Sešas minūtes vēlāk pēc centrējuma no labās puses pie bumbas soda laukumā tika Ēriks Punculs, kurš atbrīvojās no sedzēja Kluka, apgriezās ap savu asi un izdarīja netraucētu sitienu no sešiem metriem, tomēr sita garām liepājnieku vārtu augšējam stūrim un bija spiests saķert galvu.

Neizmantoto iespēju vēl vairāk nācās nožēlot 88. minūtē, kad “Liepājai” uzvaru nodrošināja uz maiņu laukumā nākušais argentīnietis ar Latvijas pasi Kristians Torress, kurš iesita pirmos vārtus sezonā – 1:0. Saņēmis bumbu laukuma labajā malā, viņš spēra vairākus soļus vidus virzienā, sagatavoja tālšāvienu un no 26 metriem trāpīja tālajā stūrī, mājinieku vārtsargam Litovkam bumbu pavadot tikai ar skatienu.

Tādējādi “Liepāja” guva pirmo uzvaru kopš 24. jūlija, kad mājās izrauts panākums pret līderi Jūrmalas “Spartaku”. Sausā pēdējoreiz uzvarēts 8. jūlijā – 1:0 pret pastarīti “Daugavpili”. Pēdējos piecos mačos bija ielaisti 13 vārti.

“Riga” – “Liepāja” 0:1 (0:0)

Vārti: Torress 88′
Brīdinājumi: Vorobjovs – Strumija, Afanasjevs
“Riga”: Litovka, Šumeiko, Černomordijs, Kamara, Timofejevs, Punculs, Jeņins (Barinovs), Laizāns, Savaļnieks (Bansē), Vorobjovs, Saito (Sergejevs)
“Liepāja”: Doroševs, Kluks, Ivanovs, Gorkšs, Tomičs, Afanasjevs (Kārkliņš), Strumija, Brtans (Hmizs), Mickevičs, Kurtišs (Torress), Grebis
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

FOTO : Mārtiņš Sīlis

autors : sportacentrs.com