Piektdien, 26.augustā 18:00 Skonto stadionā aizvadīs kārtējo SynotTip futbola virslīgas spēli, kur izbraukumā tiksies ar Riga FC.

Liepājnieki šobrīd atrodas ļoti sarežģītā situācijā, pēdējās 4 spēlēs ir izcīnīts tikai viens punkts un piedzīvoti 3 zaudējumi, pēdējais no tiem pret FS METTA/LU ar rezultātu 2:3. Iepriekšējā kārtā izlaista uzvara pār RFS spēlēs izskaņā, lika vēl vairāk sašūpot liepājnieku pozīcijas turnīra tabulā. Šobrīd liepājnieki ar iekrātiem 30 punktiem atrodas dalītā 3.vietā turnīra tabulā ar FK Jelgava, vienīgi jelgavniekiem ir spēle rezervē, bet 2.vietā esošā FK Ventspils iekrājusi 34 punktus. Kā jau ierasts turnīra tabulas līderu godā vēl aizvien ir Jūrmalas Spartaks, kas arī izskatās, ka tuvākā laikā nemainīsies, jūrmalnieki sakrājuši 44 punktus 19 spēlēs. FK Liepāja atpakaļ ceļa nav, lai vēl turpinātu cīņu par čempionu titulu ir jācīnās par 3 punktiem katrā nākamajā spēlē, pozitīvi, ka liepājnieku nometnē beidzot visi spēlētāji ir atgriezušies no diskvalifikācijām, vienīgi iztrūkums ir Vladimirs Kamešs, kurš jau šobrīd ir devies prom un pārstāv Krasnojarskas Jeņisej krāsas. Galvenais uzbrukuma motors būs Grebis un gados jaunais Marks Kurtišs, kā arī tehniskie Mickevičs un Afanasjevs, šobrīd komandai ir jāatrod jauns komandas līderis un tieši kāds no šiem var būt, tas kurš sagādā vislielākās problēmas pretinieku komandai.

Riga FC par 1.vietu jau kādu laiku necīnās, bet vairāk domā par labāko četrinieku, kā arī sagādāt problēmas jeb kurai favorītkomandai, pie kā arī pieskaitāma FK Liepāja.

Riga FC un FK Liepāja šijā sezonā ir tikušās divas reizes, ja liepājnieki savu skatītāju priekšā svinēja pārliecinošu uzvaru 3:0, tad izbraukumā neklājās tik viegli, vairāk izdevību un tuvāk uzvarai bija tieši rīdzenieki, bet spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Interesanti, ka Riga FC viens no komandas līderiem ir FK Liepāja spēlētājs Roberts Savaļnieks, kurš, lai arī cīnās ar daudzajiem savainojumiem ir guvis 2 vārtus Riga FC rindās.

Uzvaras gadījumā Riga FC pakāptos uz 5.vietu turnīra tabulā un vēl aizvien būtu iespēja aizķerties labāko četru komandu pulkā, pie lielākas veiksmes un pretinieku neveiksmes varbūt pat pacīnīties par medaļām.

 

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis