Piektdien, 19.augustā, SynotTip futbola virslīgas 19.kārtas spēli aizvadīs FK Liepāja, kad izbraukumā tiksies ar sīksto RFS.

FK Liepāja izdzīvo šobrīd sarežģītu situāciju, komanda ar vienu no labākajām aizsardzībām pēdējās spēlēs plīst pa vīlēm, pēdējās 4 spēlēs zaudēti 12 vārti, kas vairāk nekā tika ielaists visās iepriekšējās sezonas spēlēs. Ja par uzbrukumu nav jāsatraucas, jo komanda gūst vidēji 2 vārtus spēlē, tad šobrīd aizsardzības problēmas ir acīmredzamas. Šobrīd liepājnieki iekrājuši 29 punktus 18 spēlēs, bet tuvākā sekotāja FK Jelgava spējusi iekrāt 26 punktus 16 spēlēs, kas teorētiski priekšroku dod tieši jelgavniekiem. Liepājnieki pēc piedzīvotā zaudējuma savu skatītāju priekšā pret FS METTA/LU 2:3 ir nonākuši tuvu aizas malai, kas nozīmē, ka vēl kāda zaudējuma variantā var izkrist no labāko trijnieka. Sezona ir vairāk kā pāri pusei un šobrīd visi punkti ir svarīgāki kā jeb kad. FK Liepāja gaidāmai spēlei gatavojas pilnā sastāvā, cik tas var būt, diskvalifikācijas dēļ vēl aizvien komandai palīdzēt nevarēs Kristaps Grebis, bet Tomam Gucam un Vladimiram Kamešam ir beigusies diskvalifikācija ko saņēma par sarkanām kartiņām spēlē pret Jūrmalas Spartaks. Pēdējo spēļu rezultatīvākais spēlētājs ir 18 gadus jaunais Marks Kurtišs, kurš guvis nu jau 3 vārtus pēdējās 3 spēlēs, vai Markam izdosies sarūgtināt pretinieku arī 4.spēlē pēc kārtas, to jau redzēsim rītdien.

RFS iepriekšējā kārtā aizvadīja ļoti svarīgu spēli pret tuvākiem kaimiņiem Riga FC, uzvaras gadījumā RFS pieteiktos cīņā par labāko četrnieku, bet gaidāmās uzvaras, tika saņemts sāpīgs zaudējums 0:1, kas nedaudz iedragāja izredzes aizķerties pie labāko četru komandu skaita virslīgā. Šobrīd RFS iekrājusi 22 punktus 17 spēlēs. RFS un FK Liepāja šogad tikušās divas reizes un uzvaras dalītas uz pusēm, ja liepājnieki savu skatītāju priekšā diezgan pārliecinoši tika galā ar RFS, tad rīdzenieki savā laukumā sagādāja pārsteigumu jau sezonas sākumā, kad tika uzvarēti Latvijas čempioni ar rezultātu 1:0. Rezultatīvākais spēlētājs RFS rindās ir liepājnieks Raivis Andris Jurkovskis, kurš guvis 5 vārtus.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : RFS