”SynotTip” futbola Virslīgā šovakar Liepājā 100. vārtus valsts spēcīgākajā čempionātā guva ”Metta/LU” futbolists Gatis Kalniņš, bet komanda aizraujošā spēlē mača 92. minūtē izrāva 3:2 uzvaru pret ”Liepāju”.

”Liepājas” lielākā problēma pēdējās trīs spēlēs pret ”Spartaku”, ”Ventspili” un ”Jelgavu” bija spēle aizsardzības, neskatoties uz pieredzējušo četrinieku. Pret visām trim komandām liepājnieki ielaida pa trim vārtiem. Ja pret līderi bija veiksmīga izglābšanās (4:3), pret ”Ventspili” un ”Jelgavu” piedzīvoti zaudējumi ar 2:3. Uzreiz pamatsastāvā Viktors Dobrecovs laukumā sūtīja komandas jaunieguvumu Dario Tomiču, bet Andris Riherts centra aizsardzībā sūtīja Gati Kalniņu.

Jau 6. minūtē ”Liepāja” tika pie pirmā teicamā momenta – pēc Dino Kluka metiena soda laukumā bumba veiksmīgi atleca pie Valērija Afanasjevu, kurš sita uzreiz no gaisa un trieca bumbu pāri vārtiem. 21. minūtē ”Metta/LU” tika pie standartsituācijas, Ingars Sarmis Stuglis izpildīja labu centrējumu soda laukumā, tur izgājienā kļūdījās Pāvels Doroševs, kuru apsteidza pieredzējušais Gatis Kalniņš – sitiens ar galvu un bumba pārvirzīta vārtu tīklā (1:0).

Mača pirmajā puslaika ļoti aktīvi liepājnieki darbojās pa laukuma malām, daudz raustīja Rīgas komandas aizsardzību, kas diezgan labi arī izdevās, bet vārtos droši darbojās Dmitrijs Grigorjevs. 26. minūtē pēc Leonela Strumijas piespēles soda laukumā bumbu labā pozīcijā slikti apstrādāja Romāns Mickevičs, savukārt 38. minūtē pēc Marko Brtana laba tālsitiena bumba atsitās pret vārtu stabu.

Uzreiz otrā puslaika ievadā Dobrecovs laukumā sūtīja Kristianu Damianu Toresu, kurš iesāka labu uzbrukumu 48. minūtē, sekoja Tomiča piespēle no kreisās malas Mickevičam, un sekoja nekļūdīgs sitiens tuvajā stūrī (1:1). Nedaudz vēlāk Mickevičam bija vēl viena iespēja, bet šoreiz sitiens garām. Pēc tam ”Metta/LU” spēli izlīdzināja, un 63. minūtē Rendijs Šibass ar kreiso kāju netrāpīja vārtu rāmī. 67. minūtē no labas pozīcijas garām aizsita arī Tomičs.

”Liepāja” spēja izdarīt spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, bet 76. minūtē komandas aizsardzībā pamatīgi kļūdījās soda laukumā, Dāvis Indrāns filigrāni atspēlēja Šibasam, un tas bumbu ieraidīja vārtu tīklā – 2:1. 82. minūtē ”Liepāja” prata panākt izlīdzinājumu – no kreisās malas centrēja uz maiņu nākušais Antons Tumanovs, Kaspars Gorkšs nepārspēja Dmitriju Grigorjevu no pāris metriem, bet pirmais pie vārtsarga atsistās bumba bija Marks Kurtišs (2:2). Divas minūtes vēlāk Kalniņš soda laukumā nogāza Gorkšu, taču 11 metru soda sitienu nerealizēja Strumija. Šādā brīdī ”Liepāja” metās uz priekšu, bet rīdzinieki 92. minūtē filigrāni izspēlēja pretuzbrukumu, un Roberts Uldriķis ”Mettai” izrāva 3:2 uzvaru.

FK Liepāja – FS Metta/LU 2:3 (0:1)
Vārti: Kalniņš 21′ Šibass 76′ Uldriķis 90+2′ – Mickevičs 48′ Kurtišs 82′
87. minūtē 11 metru soda sitienu nerealizēja Leonels Strumija
Brīdinājumi: Ivanovs, Gorkšs
FK Liepāja Doroševs, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kluks, Strumija, Brtans (Toress 46′), Mickevičs (Kārkliņš 74′), Tomičs (Tumanovs 82′), Afanasjevs, Kurtišs
FS Metta/LU: Grigorjevs, Strods, Šibass (Vasiļjevs 84′), Kalniņš, Ašrifī, Indrāns, Stuglis, Emsis, Abass, Uldriķis, Abdulāhi (Fjodorovs 93′)
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis