Sestdien, 13.augustā stadionā “Daugava” 20:30 FK Liepāja aizvadīs SynotTip futbola virslīgas 18.kārtas spēli pret FS METTA/LU.

Pēdējās divās spēlēs liepājnieki piedzīvojuši ļoti sāpīgus zaudējumus pret tuvākiem konkurentiem FK Ventspils un FK Jelgava ar identisku rezultātu 2:3, kas ļoti ir sasķobījis vietu labāko trijniekā. Šobrīd vēl aizvien FK Liepāja atrodas 3.vietā turnīra tabulā ar 29 punktiem 17 spēlēs, bet 2.vietā esošā FK Ventspils sakrājusi 30 punktus 16 spēlēs, bet FK Jelgava atrodas 4.vietā ar 25 punktiem 15 spēlēs, kas nozīmē, ka cīņa par 2.vietu ir atklāta. Skaidrs, ka diezgan komfortablā attālumā atrodas Jūrmalas Spartaks, kas iepriekšējā kārtā pieveica venstpilniekus un ar 37 punktiem 16 spēlēs ir līderi virslīgā.

FK Liepāja sastāvs šobrīd ne tuvu nav optimālais, jo dēļ diskvalifikācijām komandai nevar palīdzēt veseli 4 spēlētāji, Grebis, Kamešs, Gucs izciešs sodu par sarkanām kartiņām, bet pēdējā spēlē pret FK Jelgava savu 4 dzelteno plāksteri nopelnīja Leonels Strumia, kas nozīmē, ka arī viņš nepiedalīsies spēlē pret FS METTA/LU.

Par prieku skatītājiem no smagas traumas sadziedēšanas atpakaļ komandā ir atgriezies Dmitrijs Hmizs, kurš vēl laukumā nav devies, bet pēdējās spēlēs jau atrodas uz rezervistu soliņa, kas nozīmē, ka iespējams tuvākā laikā redzēsim jau viņu laukumā.

Pēc Greba un Kameša diskvalifikācijas uzbrukumā līderu lomu jauzņemas gados jaunajam Markam Kurtišam, kurš pēdējās divās spēlēs ir atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem. Kopš Dāvis Ikaunieks ir pametis komandu, daudziem lika aizdomāties kāds būs liepājnieku uzbrukuma arsenāls, vai būs resursi, kas spēs aizstāt FK Liepāja labāko vārtu guvēju. Šobrīd par uzbrukumu sūdzēties nevar, pēdējās 3 spēlēs iesisti 8 vārti, kas ir ļoti zolīds rādītājs, bet pamatīgi buksē liepājnieku aizsardzība, kas ļāvusi pretiniekiem gūt 9 vārtus. Šobrīd galvenās galvas sāpes FK Liepāja galvenam trenerim Viktoram Dobrecovam tieši ir par aizsardzību, ja izdosies sakārtot to, tad FK Liepāja spēks būs vēl lielāks kā līdz šim, lai arī iepriekšējie uzbrukuma līderi šobrīd nespēlē ir parādījušies jauni, kas to vietu ir gatavi aizpildīt, kas no tā iznāks, redzēsim jau sestdien.

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis