Sestdien, 30.jūlijā 19:00 stadionā “Daugava” SynotTip futbola virslīgas 16.kārtas spēlē FK Liepāja uzņems Kurzemes kaimiņus FK Ventspils.

Pirmo reizi šijā sezonā Kurzemes derbijas norisināsies Liepājā, iepriekšējās 3 tikšanās reizēs liepājnieki nespēja izcīnīt uzvaru pār FK Ventspils, divās spēlēs piedzīvots zaudējums (0:2 virslīgā, 0:1 Latvijas Kausā), bet viena spēle noslēgusies neizšķirti(2:2 virslīgā).

Lai arī pēdējās tikšanās reizēs labāka bilance ir FK Ventspils taču ventspilnieki nav uzvarējuši Liepājā kopš 2013.gada, kad tika izcīnīta minimāla uzvara 1:0.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pār Jūrmalas Spartaks ar rezultātu 4:3, kad tikai spēles izskaņā Kristaps Grebis ar diviem vārtu guvumiem nodrošināja uzvaru mājiniekiem. Pēc šīs uzvaras liepājnieki turpina atrasties 2.vietā ar 29 punktiem 15 spēlēs, bet FK Ventspils seko ar 27 punktiem un ar spēli rezervē, kas nozīmē, ka Kurzemes derbija cena ir ļoti augsta. Uzvaras gadījumā FK Liepāja nostiprināsies 2.vietā un turpinās dzīties pakaļ Jūrmalas Spartaks, bet zaudējums nobīdis uz 3.vietu, palaižot priekšā ventspilniekus. Šobrīd galvenie komandas motori ir Vladimirs Kamešs un pēc pēdējās spēles var teikt arī Kristaps Grebis, kurš parādīja raksturu un izšāva tieši vissvarīgākajā brīdi.

Šobrīd čempionāts jau ir pārgājis pāri pusei un katrs zaudētais punkts var būt ļoti svarīgs sezonas izskaņā, tādēļ uzvaras pār tiešajiem konkurentiem ir mērāmas kā 6 punktu spēles. Vai izdosies liepājniekiem turpināt nezaudēto mājas spēļu sēriju pret FK Ventspils to redzēsim sestdien.

FK Ventspils izstājoties no Eirokausiem, šobrīd tikai un vienīgi koncentrējas virslīgas čempionātam un turpina cīņu par 1.vietu. Pēdējā laikā ventspilnieku sniegums nav ne tuvu tāds kādu no viņiem gaida, it īpaši izbraukumu spēlēs, piedzīvoti zaudējumi pret FK Jelgava un Jūrmalas Spartaks, bet iepriekšējā kārtā beidzot izcīnīta ne tā vieglākā uzvara pār Riga FC ar rezultātu 2:1. Rezultatīvākais komandā un visā čempionātā ir Ģirts Karlsons, kurš guvis jau 10 vārtus, bet vairums no tiem sezonas sākumā. Vai FK Ventspils spēs cīnīties par punktiem Liepājā, tas būs ļoti atkarīgs arī no Ģirta Karlsona snieguma, kā arī no ventspilnieku aizsardzības, kas pēdējā laikā nedaudz pieklibo.

FOTO : Mārtiņš Sīlis