„SynotTip” Latvijas futbola Virslīgas 15. spēļu kārtas centrālajā mačā šovakar “Liepāja” savā laukumā ar 4:3 izrāva uzvaru pār Jūrmalas “Spartaku”, lai gan vēl 86. minūtē vadībā bija jūrmalnieki.

„Spartaka” pamatsastāvā izgāja arī Edgars Gauračs, kurš šo sezonu iesāka „Liepājas” komandā, taču šonedēļ atgriezās Jūrmalā, kur bija spēlējis iepriekšējās sezonās. Spēli krietni veiksmīgāk iesāka liepājnieki, kuri jau 3. minūtē atklāja mača rezultātu, kad pēc Kristiāna Toresa ielaušanās soda laukumā un piespēles bumbu zem vārtu pārliktņa trieca Vladimirs Kamešs.

Kopumā spēles pirmajās 45 minūtēs laukumā ritēja līdzīga cīņa, kurā abām komandām neradās daudz labu vārtu gūšanas iespēju. „Spartakam” laba izdevība panākt neizšķirtu bija moldāvu leģionāram Konstantīnam Bogdanam, pēc kura sitiena ar galvu bumba aizlidoja nedaudz garām vārtu tālajam stūrim. Tomēr jau pēc pāris minūtēm pēc vēl viena stūra sitiena Bogdans savu iespēju izmantoja, ar galvu raidot bumbu vārtu augšējā stūrī. Puslaika pirmspēdējā minūtē „Spartakam” bija vēl divas iespējas gūt vārtus, bet glāba vārtsargs Pāvels Doroševs. Tomēr kompensācijas laika trešajā minūtē pēc Vladislava Kozlova centrējuma gaisa divcīņā Ričards Korzāns uzvarēja Denisu Ivanovu un ar galvu raidīja bumbu liepājnieku vārtos, gūstot savus pirmos vārtus Virslīgas karjerā.

Arī otrā puslaika sākums bija laukuma saimniekiem veiksmīgs. No auta ļoti tālu bumbu pretinieku soda laukumā raidīja Dino Kluks un bumbai pieskārās Kaspars Gorkšs. Lai gan jūrmalnieku vārtsargs Vladislavs Kurakins atvairīja sitienu, pirmais pie bumbas bija horvātu leģionārs Marko Brtans, panākot neizšķirtu. Desmit minūtes vēlāk pēc Ivanova sitiena „Spartaku” no vārtu zaudējuma glāba Kurakins, bet brīdi vēlāk pie bumbas nepaspēja Gorkšs.

Spēles 74. minūtē viesi atkal atguva vadību, kad bumba liepājnieku soda laukumā nonāca pie „Spartaka” kapteiņa Jevgeņija Kazačoka, kurš to trieca vārtu kreisajā apakšējā stūrī, gūstot savus devītos vārtus šosezon Virslīgā. Tomēr mājiniekiem no zaudējuma izglābties izdevās, jo 86. minūtē neizšķirtu panāca Kristaps Grebis. Bet pēc vēl vienas standartsituācijas pāris minūtes vēlāk Kurakina kļūdu izgājienā no vārtiem atkal izmantoja Grebis, izraujot “Liepājas” komandai uzvaru ar 4:3. Spēle noslēdzās ar grūstīšanos un roku palaišanu, kā rezultātā sarkanās kartītes nopelnīja jūrmalnieki Moštags Jagubi un Bogdans, kā arī liepājnieks Kamešs.

“Liepāja” – “Spartaks” 4:3 (1:2)

Vārti: Kamešs 3’, Brtans 48’, Grebis 86′, 88′ – Bogdans 39’, Korzāns 45+3’, Kazačoks 74’.
Brīdinājumi: Kārkliņš 73’ – Platonovs 13’, Kozlovs 19’, Šlampe 83′, Jagubi 88′.
Noraidījumi: Kamešs 90′ – Jagubi 90′, Bogdans 90′.
Liepāja: Doroševs, Gorkšs, Kļava, Ivanovs (K), Kārkliņš (Gucs 74’), Kluks, Kamešs, Brtans, Mickevičs (Afanasjevs 46’), Toress (Kurtišs 80′), Grebis.
Spartaks: Kurakins, Jagubi, Šlampe, Kazeka, Pušjakovs (J. Kozlovs 56’), Kazačoks (K), Bogdans, V. Kozlovs, Platonovs (Adejemo 75’), Korzāns (Stuglis 62’), Gauračs.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Anufrijevs

“SynotTip” Virslīga, 15. kārta

Datums Spēle Vieta Laiks
23.07. Metta/LU – Daugavpils Hanzas vidusskolas laukums 2:2
24.07. Riga – Ventspils “Skonto” stadions 1:2
24.07. Liepāja – Spartaks “Daugavas” stadions Liepājā 4:3
25.07. Jelgava – RFS Zemgales Olimpiskais centrs 19:00