FK Liepāja piedzīvoja zaudējumu atbildes spēlē Čempionu līgas kvalifikācijā pret FC Salzburg ar rezultātu 0:2, summa piekāpjoties 0:3.

Šodien stadionā “Daugava” brīvas vietas gandrīz nebija atrodamas, jau 2 stundas pirms spēles sākās rosība pie vārtiem, pirmie atbalstītāji jau bija ieradušies ļoti laicīgi.

Ja stadiona “Daugava” ietilpība ir ap 4000, tad šodien to apmeklēja 3633 apmeklētāju un no tiem tikai 30 bija FC Salzburg fani.

Liepājnieki no iepriekšējās spēles sastāvā bija veikuši divas izmaiņas, Romāna Mickeviča vietā laukumā devās Kristaps Grebis, bet Leonela Strumias vietā Toms Gucs, ja pirmā maiņa bija taktisks gājiens, tad otrā maiņa tika veikta dēļ tā, ka Strumia bija iedzīvojies savainojumā iepriekšējā spēlē.

1.puslaika sākumā atšķirībā no iepriekšējās spēles nebija tik liels spiediens no FC Salzburg puses, protams, bumbu vairāk kontrolēja viesi, bet FK Liepāja spēja jau spēles sākumā apdraudēt pretinieku vārtus.

Arī šīs spēles rokraksts bija līdzīgs spēlei Zalcburgā, kad liepājnieki vairāk domāja par savu vārtu drošību nekā par pretinieku vārtu iekarošanu, visu darot ļoti kompakti un disciplinēti, bet 35.minūtē pretiniekiem beidzot izdevās pārspēt Pāvelu Doroševu, kad ar ļoti spēcīgu un precīzu sitienu izcēlās Beriša.

Pēc zaudētiem vārtiem liepājniekiem uzdevums kļuva vēl sarežģītāks, bija jāgūst vismaz 3 vārti, kas jeb kurā spēlē ir ļoti sarežģīti it īpaši pret tādu pretinieku kā FC Salzburg.

Liepājnieki nepadevās un vairākas reizes centās izveidot bīstamus uzbrukumus, bet vienmēr mazliet pietrūka veiksmes un precizitātes.

2.puslaikā Viktors Dobrecovs laukumā sūtija Mickeviču, Afanasjevu un Gauraču, lai saasinātu uzbrukumu, kas arī nesa augļus, pēc laba centrējuma labā vārtu gūšanas izdevībā nokļuva Afanasjevs, bet bumba nelidoja vārtos, toties nonāca pie Gaurača, kurš bumbu sita pāri vārtiem, šo varētu nosaukt par vienu no visreālākajām izdevībām gūt vārtus FK Liepāja.

2.puslaika vidusdaļā FC Salzburg izšķīra šī pāra likteni, kad pēc rikošeta bumba ielidoja otro reizi liepājnieku vārtos un austrieši varēja gavilēt.

Spēle noslēdzās 0:2, bet liels gandarījums par lielo atbalstītāju pulku, kas ieradās atbalstīt FK Liepāja debijas spēlē Čempionu līgā, beidzot Liepājā atgriezās Eiropas futbols un bija redzams, ka neviens pilsētā nebija vienaldzīgs.

FK Liepāja jau savu skatītāju priekšā atkal būs redzama svētdien, kad uzņems virslīgas līderi Jūrmalas Spartaks.

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis