Piektdien, 17.jūnijā, stadionā “Daugava” 18:00, FK Liepāja aizvadīs kārtējo SynotTip futbola virslīgas kārtas spēli, šoreiz uzņemot FS METTA/LU.

Liepājnieki iepriekšējā kārtā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret FK Jelgava 0:1, lai arī spēles gaitā vairāk bumbu kontrolēja tieši FK Liepāja, vārtus gūt nespēja, bet vienu no retajām izdevībām izmantoja viesi un svinēja minimālu uzvaru. Zaudējums jelgavniekiem nozīmēja to, ka FK Liepāja ir piedzīvojusi divus sausos zaudējumus pēc kārtas un šobrīd vairs nevar atļauties zaudēt punktus. Liepājnieki ar 16 punktiem 10 spēlēs ierindojas 3.vietā, bet 4.vietā esošā FK Jelgava spējusi sakrāt 13 punktus, tieši tik pat cik FS METTA/LU, kura ierindojas 5.vietā.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā nekas nav, vēl aizvien viens no bombardieriem ir pieskaitāms Oskars Kļava ar 4 vārtu guvumiem, kam seko Dāvis Ikaunieks ar tik pat precīziem raidījumiem.

FS METTA/LU sezonu iesāka ļoti labi, ilgi turoties labāko četriniekā, bet pēdējās spēlēs nedaudz komanda sākusi mazināt apgriezienus. Lai arī pēdējā kārtā piedzīvots zaudējums pret Riga FC 1:2, bija vērojamas pozitīvas iezīmes, komanda cīnījās līdz pat spēles galam, maz trūka, lai studenti izrautu kaut vienu punktu spēlē. FS METTA/LU galvenie vilcējspēki ir nemainīgi, pieredzējušais Gatis Kalniņš un Edgars Vardanjans, kā arī vairāki leģionāri, kas vēl pirms dažiem gadiem bija ļoti netipsiki tieši FS METTA/LU komandā.

Šogad skaidri redzams, ka FS METTA/LU nebūs tā komanda, kura tikai cīnīsies par vietas saglabāšanu virslīgā, šoreiz komanda ir pieskaitāma pie tiem, kas bojās nervus līderiem un pa brīdim atņems punktus tiem.

FK Liepāja pussargs Vladimirs Kamešs : “Noteikti jau atkārtošos, bet šogad neviena spēle nav bijusi un nebūs viegla. Pirmajā tikšanās reizē FS METTA/LU parādīja ļoti labu sniegumu. Vairāk nevaram atļauties zaudēt punktus, laukumā atdosim visus spēkus, lai izcīnītu 3 punktus.”

FOTO : Ģirts Gertsons