Ceturtdien “SynotTip” Virslīgas čempionātā futbolā sākās devītā kārta, un pirmajā tās mačā Kurzemes derbijā tabulas līdervienība “Ventspils” ar rezultātu 2:0 savā laukumā apspēlēja vicelīderi un čempioni “Liepāju”.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās četras reizes – Ziemas kausā divreiz uzvaras svinēja liepājnieki, Latvijas kausa ceturtdaļfinālā minimāls panākums Ventspils komandai, bet Virslīgas pirmā apļa cīņā komandas cīnījās neizšķirti (2:2). Ventspilnieki bija apņēmības pilni šosezon negatīvo savstarpējo bilanci izlabot.

Jau piektajā minūtē ventspilnieki sarīkoja pirmo ofensīvu pie liepājnieku vārtiem, kad divas reizes pēc kārtas tika pie stūra sitieniem. Devītās minūtes sākumā Vladimirs Kamešs veica lielisku apspēlēšanu, tiekot garām vairākiem spēlētājiem un no kreisā flanga jau pie vārtsarga laukuma mēģinot piespēlēt bumbu vārtu priekšā. Spēles galvenais instruments gan nonāca mājinieku rīcībā, kuri bīstamo situāciju neitralizēja. 18. minūtē Afanasjevs, saņēmis piespēli gaitā aptuveni pie soda laukuma kreisā stūra, spēcīgi sita tuvējā augšējā stūrī un mājiniekus glāba tikai vārtu konstrukcija.

Kopumā gan komandu demonstrēto futbolu pirmajā puslaikā varēja dēvēt par piesardzīgu. Viesus no Liepājas atbalstīt bija sabraukuši arī aktīvi līdzjutēji, kurus laiku pa laikam varēja dzirdēt ļoti labi. Vairāk ar bumbu bija mājinieki, kamēr viesi meklēja iespējas pretuzbrukumos. Pirmais puslaiks noslēdzās bez rezultāta izmaiņām.

Arī otrā puslaika sākumā bumbu vairāk turpināja turēt ventspilnieki, taču desmitajā minūtē bīstamu uzbrukumu izveidoja viesi. 61. minūtē tieši pretuzbrukumā rezultātu atklāja Alans Siņeļņikovs, kurš pēc centrējuma no labās malas bija pirmais pie bumbas kreisajā flangā vārtu tuvumā un ieraidīja bumbu vārtos, gūstot savus otros vārtus sezonā un panākot 1:0 ventspilnieku labā. Pēc vārtu guvuma mājinieki neapstājās un nākamajās minūtēs turpināja aktīvi veidot uzbrukumus.

72. minūtē pēc kārtējā ventspilnieku saasinājuma soda laukumā ierāvās Boranijaševičs, kurš saņēma grūdienu mugurā un krita. Tomēr tiesneša svilpe klusēja un tas izraisīja milzu negatīvo emociju uzplūdumu ventspilnieku rindās. Parādīt dzeltenās kartītes tiesnesis Caune gan nevilcinājās un pa plāksterim saņēma uzreiz divi mājinieku spēlētāji. Brīdi pēc tam vēl viens saasinājums pie Liepājas vārtiem, taču viesi izglābās. 84. minūtē izglābties gan neizdevās – Ģirts Karlsons guva devītos vārtus deviņos mačos, kad pēc stūra sitiena vispirms divcīņā tika uzveikts Oskars Kļava un tad bumba iesista vārtos – 2:0.

Atlikušajās minūtēs nekas neliecināja, ka liepājnieku spētu izglābties šajā mačā, gluži pretēji – Juris Žigajevs vēl paspēja izdarīt labu sitienu tālajā augšējā stūrī, tomēr Pāvels Doroševs bumbu atsita. Spēle noslēdzās ar ventspilnieku pelnītu panākumu 2:0, līdz ar to “Ventspils” komandai kā pirmajai šajā sezonā izdevies tabulā sasniegt un arī pārsniegt jau divdesmit gūto punktu skaitu.

Līdz ar to Liepājas komanda arvien nespēja izcīnīt pirmo uzvaru Ventspilī kopš kluba radīšanas 2014. gadā. “Liepāja” viesos pret “Ventspili” piedzīvojusi piecus zaudējumus un divas reizes spēlējusi neizšķirti (vārtu attiecība 8:15).

Ventspils – Liepāja 2:0 (0:0).

Vārti: Siņeļņikovs 61’, Karlsons 84′.

Brīdinājumi: Rečickis 23’, Pauļus 64’, Žigajevs 72′, Boranijaševičs 72′ – Gauračs 80′, Strumija 82′.

Ventspils: Uvarenko, Siņeļņikovs, Boranijaševičs, Jemeļins, Koļesovs, Žigajevs, Pauļus, Rugins (Mujeci 90′), Tīdenbergs, Rečickis, Karlsons (Svārups 94′).

Liepāja: Doroševs, Strumija, Ikaunieks, Afanasjevs (Mickevičs 74′), Kārkliņš, Gucs (Toress 63’), Kļava, Kamešs, Ivanovs, Bērenfelds (Kurtišs 82′), Gauračs.

Galvenais tiesnesis: Ivars Caune.

 

autors:sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis