Ceturtdien 26.maijā, 18:30 Ventspils Olimpiskā centra stadionā SynoTip futbola virslīgas 9.kārtas spēli aizvadīs FK Liepāja tiekoties ar FK Ventspils.

Iepriekšējā kārtā FK Liepāja izcīnīja 3 punktus Slokā, kad ar minimālu rezultātu 1:0 tika pārspēts Jūrmalas Spartaks. Vienīgos vārtus gūstot Kristapam Grebim. Liepājnieki pēc mazliet pelēkā sezonas sākuma turpinājumā rāda atzīstamu sniegumu, pēdējās 3 spēlēs izcīnītas 3 sausās uzvaras ar vārtu attiecību 7:0, rezultatīvāko spēlētāju vidū vēl aizvien atrodas centra aizsargs Oskars Kļava, kā arī Dāvis Ikaunieks katrs no viņiem guvuši 4 vārtus un dala 3.vietu rezultatīvāko spēlētāju topā. FK Liepāja šobrīd atrodas dalītā 2.vietā turnīra tabulā, 16 punkti 8 spēlēs, tik pat spējis sakrāt arī Jūrmalas Spartaks. Liepājnieki uzvaras gadījumā var pakāpties uz 1.vietu turnīra tabulā, bet cita rezultāta gadījumā, ļoti liela iespēja, ka pēc 9.kārtas FK Liepāja noslīdēs uz 3.vietu.

FK Ventspils rāda ļoti stabilu sniegumu, lielākais pārsteigums varētu būt neizšķirts pret Riga FC sezonas sākumā, bet turpinājumā kurzemnieki rādīja ļoti labu sniegumu 8 spēlēs izcīnītas 5 uzvaras un 3 reizes spēlēts neizšķirti, Ventspils ir vienīgā komanda, kura vēl nav sajutusi zaudējuma rūgtumu. Iekrātie 18 punkti ļauj turēties 1.vietā turnīra tabulā un uzvaras gadījumā iespēja atrauties no tuvākajiem sekotājiem vēl par kādu punktu. FK Ventspils galvenais bombardieris ir Ģirts Karlsons, pieredzējušais uzbrucējs guvis jau 8 vārtus tik pat spēlēs, kas liek domāt, ka tieši viņš būs lielākais uzbrukuma spēks FK Ventspils sastāvā gaidāmajā spēlē.

FK Liepāja uzbrucējs Dāvis Ikaunieks : „Kurzemes derbiji vienmēr bijis ļoti interesants, nekad nav bijusi jāmeklē papildus motivācija pret tādām komandām kā FK Ventspils. Iepriekšējā tikšanās reizē izrāvām neizšķirtu, kā arī Latvijas Kausā piedzīvojām zaudējumu 0:1. Laukumā dosimies tikai ar vienu domu, savākt 3 punktus. Šobrīd rādām labu sniegumu pēdējās spēlēs, centīsimies tā turpināt.”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis