Piektdien, 2.oktobrī, 19:30, stadionā „Daugava” FK Liepāja SMSCredit.lv futbola virslīgas ietvaros uzņems FK Jelgava futbolistus.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā spēja salauzt Jūrmalas Spartaks pretestību un viesos svinēja sauso uzvaru ar rezultātu 2:0. Pēc šīs uzvaras liepājnieki vēl vairāk ir pietuvojušies čempionu titulam. Šobrīd FK Liepāja ir sakrājusi 43 punktus 20 spēlēs un no tuvākajiem sekotājiem Skonto FC ir atrāvusies par 7 punktiem. Teorētiski liepājnieki čempionu titulu var nodrošināt jau piektdien savu skatītāju priekšā, bet uzdevums ir ļoti sarežģīts un viss nav atkarīgs tikai no pašiem liepājniekiem. FK Liepāja trenējas pilnā sastāvā, atgriezies no traumas sadziedēšanas ir Vladimirs Kamešs, bet pagaidām vēl pāragri runāt par viņa gatavību gaidāmajai spēlei. Komandas rezultatīvākais spēlētājs vēl aizvien ir Dāvis Ikaunieks, kurš guvis 12 vārtus virslīgā, kas ir arī labākais rādītājs visā čempionātā. Lai arī FK Liepāja atrodas ļoti labās pozīcijās, vēl pēdējais solis ir jāsper. Futbolisti gatavojas spēlei ļoti nopietni un spēlēs pret FK Jelgava motivācija nav jāmeklē, ja atcerēsimies Latvijas Kausa izcīņu, tad jelgavnieki divas reizes ir pielikuši kāju priekšā FK Liepāja futbolistiem cīņā par šo trofeju. FK Liepāja laukumā dosies tikai ar vienu domu – uzvarēt!

FK Jelgava gandrīz visu sezonu atradās 4.vietā un bija diezgan tālu no labākā trijnieka, bet pēdējās spēlēs rādot atzīstamu sniegumu spēja ielauzties labāko trijniekā un pieteikties kā vieniem no kandidātiem uz čempionu godu. Zaudējums pret Skonto FC 0:2 visas šīs izredzes mazliet sadragāja, bet vēl, lai arī nelielas, ir iespējas aizķerties. FK Jelgava atkāpšanās ceļa nav, spēlētāji dosies laukumā pēc 3 punktiem, lai vēl turpinātu kaut vai teorētiski cīnīties par čempionu titulu. Šobrīd FK Jelgava atrodas 3.vietā ar iekrātiem 34 punktiem.

FK Liepāja uzbrucējs Kristaps Grebis : „Spēles pret FK Jelgava vienmēr ir ļoti saspringtas. Jelgavnieki ir viens no neērtākiem pretiniekiem, vai pat pats neērtākais. Dosimies laukumā ar vienu domu, cīnīties par uzvaru. Darīsim visu iespējamo, lai izcīnītu 3 punktus. Neviens vēl nedomā par to cik tuvu ir medaļas, bet gatavojas spēlei. Esam ļoti tuvu, lai izcīnītu zeltu, bet vēl ir smagi jāstrādā, lai tas notiktu. Ļoti liels prieks, ka visas sezonas garumā mums ir ļoti liels atbalsts tribīnēs un ar katru spēli skaits palielinās. Darīsim visu, lai uzvarētu, jo liepājnieki to ir pelnījuši. ”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis